Geniet mee van het uitzicht: chef-kok uit Turnhout opent restaurant op 72 meter hoogte

Aan de Grote Markt in Turnhout is woensdag restaurant ‘Hert’ geopend. Wie er gaat tafelen, heeft beter geen hoogtevrees, want het restaurant bevindt zich op 72 meer hoogte.

Restaurant ‘Hert’ van chef-kok Alex Verhoeven bevindt zich op de bovenste verdieping van een wolkenkrabber met 18 verdiepingen. Het gaat om een pas gebouwde toren die deel uitmaakt van een groots woon- en winkelproject in het centrum van Turnhout.  “De droom om hier op de bovenste verdieping van deze toren een restaurant te openen, is zeven jaar geleden ontstaan. Nog voordat de bouwwerken waren gestart”, zegt Alex Verhoeven. Vanuit het restaurant hebben gasten een zicht op heel de Kempen. Bij helder weer zou zelfs de kerncentrale van Doel zichtbaar zijn.

Fleur de Sel

Alex Verhoeven startte zijn carrière in de keuken van Hof van Cleve. In die periode nam hij ook deel aan het tv-programma Komen Eten. Nadien opende hij Fleur de Sel in Kasterlee. Dat restaurant sloot hij anderhalf jaar geleden om zich volledig te kunnen focussen op zijn nieuwe restaurant ‘Hert’.  Alex Verhoeven runt het restaurant samen met zijn vrouw Nathalie de Baenst die als sommelier de zaal voor haar rekening neemt.

Met het restaurant mikken ze op een Michelinster. “Onze keuken is niet meer te vergelijken met wat we vroeger serveerden. We zijn volwassener geworden. We weten welke kant we uitwillen en koken cleaner dan vroeger”, zegt Alex Verhoeven. “Door de ervaring die we intussen hebben, kunnen we meer stabiliteit en kwaliteit leveren ten opzichte van vroeger.”

Alex Verhoeven (rechts) dresseert een bord in zijn nieuwe restaurant Hert
Jef Van Nooten Alex Verhoeven (rechts) dresseert een bord in zijn nieuwe restaurant Hert
Restaurant Hert opende op de bovenste - 18de - verdieping van deze Turnova-toren
Jef Van Nooten Restaurant Hert opende op de bovenste - 18de - verdieping van deze Turnova-toren1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jos Goris

    Toplocatie, deze toren zie je van de omliggende dorpen ,mooie skyline voor Turnhout