Gedaan met spijbelen: De Regenboog en Talentenschool organiseren zelf klimaatmars in Turnhout

De klimaatmars van De Regenboog en Talentenschool trok donderdag door de straten.
Peter Gevers De klimaatmars van De Regenboog en Talentenschool trok donderdag door de straten.

Niet alleen in steden zoals Brussel, Leuven of Luik trokken donderdag jongeren de straat op om te betogen voor het klimaat. Ook in Turnhout verzamelden jongeren met spandoeken en kartonnen borden die ze hadden volgeschreven met slogans voor een beter milieu. 

In tegenstelling tot de meeste jongeren die naar Brussel trokken, kwam er in Turnhout geen spijbelen aan te pas. De leerlingen van basisschool De Regenboog en de secundaire Talentenschool werden zelfs begeleid door hun leerkrachten. De scholen trokken in groep van het Boomgaardplein naar de Grote Markt. Onderweg riepen de kinderen slogans zoals ‘Wij zijn het beu, denk aan het milieu!’. 

Peter Gevers
Peter Gevers1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Michelle Smeekens

    Super fier op onze kinderen en hun school. Zij hebben de toekomst en het recht om ons op onze verantwoordelijkheid te wijzen, zodat er nog iets voor hen overblijft om verder te zetten. Volgende donderdag alle scholen van Turnhout?