Fonteintjes zorgen voorlopig niet voor afkoeling op Grote Markt

Archieffoto uit 2017 toen de fonteintjes wel voor verfrissing zorgden bij hitte
Ton Wiggenraad Archieffoto uit 2017 toen de fonteintjes wel voor verfrissing zorgden bij hitte
Wie bij deze warme temperaturen afkoeling zoekt in het centrum van Turnhout kan daarvoor voorlopig niet meer bij de fonteintjes op de Grote Markt terecht. De grondfontein is al een tijd buiten werking.

“Je hebt het wellicht al gemerkt als je over de Grote Markt wandelt: de fonteintjes doen het niet. Erg jammer met dit warme weer”, laat het stadsbestuur van Turnhout weten via sociale media.

Een technisch probleem ligt aan de basis van droge fonteintjes. “Onze diensten en gespecialiseerde firma’s doen er alles aan om ze zo snel mogelijk weer aan de praat te krijgen”, aldus nog het stadsbestuur.

De fonteintjes werden geïntegreerd bij de heraanleg van het marktplein, maar veroorzaakten sindsdien al vaker problemen. Regelmatig zijn ze buiten werking geweest, en één keer begonnen ze zelfs te spuiten met marktkramers van de zaterdagmarkt er boven op.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.