Failliete café Den Leeuw in handen van Corsendonk

Een beeld uit de hoogdagen van Den Leeuw.
Foto Ton Wiggenraad Een beeld uit de hoogdagen van Den Leeuw.
De rechtbank van koophandel heeft dinsdag tien faillissementen uitgesproken. Groep Corsendonk heeft op de Markt in Kasterlee het failliete café Den Leeuw overgenomen en zoekt een uitbater.

BEERSE. Hendrikus Van Gastel stopt. De klinkerlegger van de Antwerpseweg 29 legt zelf de boeken neer. Meester Veerle Verhaegen is aangesteld als curator.


GEEL. De bvba AESD uit de Winkelomseheide 146/5 heeft de boeken neergelegd. Het bedrijf was actief in elektriciteitswerken en telde drie werknemers. Curator is meester Gert Verreyt.


GEEL. Tamara Vervaet BVBA uit de Grotesteenweg 11 is failliet. Het land -en tuinbouwbedrijf stopt na een dagvaarding. Meester Tom Vandecruys volgt de zaken verder op als curator.


GEEL. Springsteel BVBA ging failliet na een aangifte. Het bedrijf was gevestigd in de Acaciastraat 18G en gespecialiseerd in las -en montagewerken. Er werkten één arbeider en één bediende. Curator is meester Tom Vandecruys.


GEEL. Schilderwerken Jo Groenen BVBA geeft er de brui aan. De schilder was gevestigd in de Canadalaan 8A. Curator is meester Silvy Sterckx.


HERENTALS. Inpro Group BVBA moest stoppen na een dagvaarding. De zaak was gevestigd in de Diamantstraat 8/358 en was bezig met handelsbemiddeling en dienstverlening. Meester Klaartje Claeys is de curator.


KASTERLEE. Den Leeuw BVBA op de Markt 14 is failliet verklaard. De uitbaters legden zelf de boeken neer. Meester Klaartje Claeys handelt de zaken verder af. De zaak was al langer gesloten en het pand is overgenomen door de Groep Corsendonk uit Turnhout. "Twee weken geleden is de notariële akte verleden en daarmee hebben we één van de oudste cafés in ons bezit", juicht Michel Keersmaekers van Groep Corsendonk. "We hebben nog geen nieuwe kandidaten , maar we hopen dit pareltje uit de achttiende eeuw snel te heropenen."


LAAKDAL. Xavier Claessens legde de boeken neer. Hij was uitbater van café De 4 Wegen. Curator is meester Tom Vandecruys.


MEERLE. Trebuchet BVBA uit de Kerkstraat 9 moest de deuren sluiten na een dagvaarding. Het bureau was gespecialiseerd in markt -en opinieonderzoek. Meester Mark Bruurs is curator.


TURNHOUT. Leeneninvesteer BVBA uit de Zandstraat 52 is failliet. De holding ging op de fles na een dagvaarding. Meester Tom Van Even is curator. (DVGT)