Facebookgroep gaat op zoek naar ‘Den Beste Bink’: “Om stad positief in de kijker te zetten”

De omslagfoto van de facebookgroep 'Ge ze van Turnhout as ge...'
RV De omslagfoto van de facebookgroep 'Ge ze van Turnhout as ge...'
De facebookgroep ‘Ge ze van Turnhout as ge…’ is een wedstrijd gestart om op zoek te gaan naar ‘Den Beste Bink’. “We willen de stad en haar inwoners op deze manier positief in de kijker zetten”, zegt beheerder Bart Verdonck.

Er wordt heel wat gezaagd en geklaagd op facebook, en dat is op de facebookpagina ‘Ge ze van Turnhout as ge…’ niet anders. Met een zoektocht naar Den Beste Bink - verwijzend naar de bijnaam van Turnhoutenaren - wil beheerder Bart Verdonck de stad Turnhout en zijn inwoners ook eens op een leuke en positieve manier in de kijker zetten. “Den Beste Bink: dat kan de knapste vrijwilliger zijn, de leukste leerkracht, de beste baas, de positiefste buschauffeur, de buurvrouw die altijd voor je klaar staat, ... Iedereen die zich op een positieve manier inzet en een aantoonbare band heeft met Turnhout komt in aanmerking”, zegt Bart Verdonck.

Wie iemand wil voordragen als ‘beste bink’ kan vanaf 18 oktober een foto of filmpje van die persoon op de facebookpagina plaatsen, met enkele woorden uitleg erbij waarom die man of vrouw de wedstrijd zou moeten winnen. De ruim 8.800 leden van de facebookgroep kunnen dan twee weken lang hun stem uitbrengen. Wie op 1 november de meeste ‘likes’ heeft, mag zich voortaan ‘Den Beste Bink’ noemen.

Verscheidene lokale handelaars sprongen al mee op de kar om een mooi prijzenpakket samen te stellen voor de winnaar.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Elke Janssens

    Het is een groep waar je enkel positief mag reageren. Een reactie met een ergernis of iets dergelijks en je wordt inderdaad verwijderd en geblokkeerd door beheerder Bart. Er zijn heel veel problemen in Turnhout en de groep was ook een perfecte manier om te kunnen ventileren onder elkaar. Ervaringen, voorvallen,....helaas mag je enkel de mening van de beheerder delen, zo niet...ben je niet welkom

  • Veronique Houben

    Als meneer bart dan eens in eigen boezem kijkt. Zijn groep is een elite clubje waar je niet tegen in mag gaan. Want als je niet past in hun ideologische wereld wordt je geblokt. Ze hebben 8700 leden op 50.000 inwoners Het is een groep met oogkleppen voor de problemen.