Essent dient klacht in tegen onbekenden na aanranding door verkoper

Energieleverancier Essent dient klacht in tegen onbekenden nadat een man die beweerde een verkoper van het bedrijf te zijn, een vrouw in Turnhout had betast.

De politie in Turnhout startte eind vorige week een onderzoek naar de verdachte huis-aan-huisverkoper. De man, die zich had voorgesteld als vertegenwoordiger van Essent, zou de 20-jarige Birte Van Springel uit Turnhout hebben aangerand in haar woning. Eerder was er ook al een gelijkaardige melding uit Vlimmeren.


Op de sociale netwerksite Facebook zijn er meerdere berichten terug te vinden die wijzen op de vreemde gedragingen van waarschijnlijk telkens dezelfde man.

Gedragscode

Essent zelf is uiteraard ook op de hoogte van de zaak. "Wij werken transparant mee aan het politieonderzoek", zegt communicatieverantwoordelijke Barbara Janssens. "We delen alle mogelijk beschikbare informatie met de speurders. Ook onze verkoopspartners zijn betrokken bij het interne onderzoek naar deze klacht. We hechten zeer veel belang aan de kwaliteit van onze verkoopkanalen. Onze verkooppartners zijn verplicht een gedragscode te ondertekenen en worden door ons opgeleid en opgevolgd. We hebben ook een klachtenbeleid waarbij we élke klacht ernstig onderzoeken."


Toch is ook Essent nog niet zeker of het effectief om één van haar verkopers gaat. "Daarom zullen we ook klacht indienen tegen onbekenden. Mocht blijken dat een van onze verkopers deze feiten gepleegd heeft dan nemen wij onmiddellijk de nodige maatregelen naar de betrokken verkooppartner, maar momenteel is het onderzoek dus in handen bij de politie." (VTT)