Emotionele viering voor Kiana (13): 200 vrienden nemen afscheid in Ponyhoeve

Kiana met haar favoriete paard Sunny.
RV Kiana met haar favoriete paard Sunny.
Veel volk en nog meer tranen zaterdagnamiddag in de Ponyhoeve in Turnhout. Tijdens een serene, maar emotionele plechtigheid namen een paar honderd vrienden en kennissen afscheid van de vermoorde Kiana (13). Ook aanwezig tijdens de plechtigheid: Sunny, het paard waarmee ze ‘het perfecte duo’ vormde. “Het doet deugd dat zoveel mensen Kiana een warm hart toedragen”, klonk het.

Zo’n tweehonderd vrienden en kennissen van Kiana verzamelden zaterdag in de grote stal van de Ponyhoeve in Turnhout. De stal was voor de gelegenheid omgevormd tot een rouwaula. Vooraan een foto van Kiana omring door vele tientallen kaarsjes die door aanwezigen werden neergezet. Op een groot scherm werden terwijl foto’s van Kiana geprojecteerd. 

“Toen we het nieuws hoorden, was het snel duidelijk dat we hier een samenzijn zouden organiseren. We wilden Kiana hier herdenken, op de plaats waar ze zo graag was”, klonk het bij aanvang van de afscheidsplechtigheid. “We wilden hier vandaag samen zijn om stil te staan wat er gebeurde. Samen dicht bij elkaar om afscheid van haar te nemen en samen ons verdriet te verwerken.”

En dat verdriet is immens bij de vriendinnen van Kiana. Zowel bij haar vriendinnen van de Ponyhoeve als haar schoolvriendinnen. Sommige vrienden die de plechtigheid niet konden bijwonen, schreven een boodschap voor Kiana. Ook die werden op het scherm geprojecteerd terwijl de lievelingsmuziek van Kiana weerklonk.

Grote opkomst

Nadien raapte één van Kiana’s beste vriendinnen al haar moed bijeen om het woord te nemen tijdens de afscheidsviering. “Kiana, ik mis je zo hard. Het dringt nog niet tot me door”, vertelde het meisje. Ze verwees ook naar de grote opkomst voor de plechtigheid. “Ik hoor het je nog zeggen: niemand geeft om mij. Als ik dood ben, is er niemand die voor mijn afscheidsviering komt opdagen. Kiana, wil je even van je ster voorover buigen en naar beneden kijken om te zien wat iedereen hier aan het doen is voor jou?”

Witte bank

In de Ponyhoeve stond Kiana naast haar lach ook gekend om haar uitspraak ‘Dat komt allemaal wel goed’. De uitspraak werd vereeuwigd op de witte bank in de manege waar Kiana zo graag zat. “Kiana zei het dikwijls: dat komt allemaal wel goed. Deze zin zullen we hier nooit vergeten. Hij staat voorgoed op je witte bank. Waar we even kunnen halt houden, op je lievelingsplekje in de Ponnyhoeve. Misschien nemen we jouw uitspraak mee voor ons leven. Soms moet je je geen zorgen maken. Je niets afvragen en niet twijfelen, maar gewoon vertrouwen dat dingen goed zullen komen. Is het niet nu, dan wel in een volgend leven.”

Tegen het einde van de plechtigheid werd ook haar favoriete paard Sunny de stal in geleid. “Kiana en Sunny waren het perfecte duo. Als Kiana hier nu zou zijn, zou ze blij zijn dat we Sunny allemaal een klopje gaan geven.”

Kiana werd op zaterdag 20 juli om het leven gebracht. Haar moeder zit in de cel op verdenking van moord. 
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Ria Werrens

    Rust zacht Kiara, je bent nu een ster in de hemel ⭐

  • Veerle De cock

    Rust zacht lieve kiana ,we missen je .