Duizend rondjes voor goede doel op Open Straatdag

In de Schansstraat werd een speciale fietstocht gehouden.
Ton Wiggenraad In de Schansstraat werd een speciale fietstocht gehouden.
Honderden mensen namen zondag onder een stralend zomerweertje wel ergens in Turnhout deel aan de Open Straatdag.

Niet minder dan twintig wijken en buurten deden mee en mochten hun straat afsluiten om er een hele dag samen te genieten, spelen, eten en drinken. Een van de wijken die al jaren actief meedoet, is de Brandhoef in Schorvoort. Zij koppelen er ook altijd een ludieke 'wedstrijd' aan voor het goede doel.


"Het is al de veertiende keer dat we de 1.000 rondjes van de Brandhoef organiseren", vertelt Carlo Van Hoeck van de buurtvereniging.

Record

"Heel wat buurtbewoners en kinderen doen eraan mee en kijken er zelfs weken naar uit. Het gaat om rondjes van zo'n 800 meter die moeten gereden worden tussen 10 en 12.30 uur. Ons record stond tot nu toe op 3.327 rondjes. Het geld dat we ophalen bij de plaatselijke zelfstandigen. Elk jaar kiezen we een ander goed doel. Dit jaar hebben we gekozen voor het Vierkant Wieltje. Dat is een vereniging van ouders van kinderen met een beperking die buiten de reguliere opvang vallen en nu zelf iets willen uitbouwen. We zijn blij dat we hen een beetje kunnen steunen." De Brandhoef is een van de meest actieve wijken op Open Straatdag. Aan hun barbecue namen gisteren zo'n 250 buurtbewoners deel.


"We zijn ook blij dat we ons eigen pleintje hebben. Ideaal voor een dag als deze om iets te organiseren."


(VTT)