Dronken man geeft taxichauffeur kopstoot in plaats van geld

Het gerechtsgebouw in Turnhout
Jef Van Nooten Het gerechtsgebouw in Turnhout
De 49-jarige Wim W. uit Turnhout weigerde op 9 oktober 2018 een taxirit van 15 euro te betalen. In plaats van geld gaf hij de taxichauffeur een kopstoot. Later bedreigde hij ook politieagenten. “Ik kan me totaal niks herinneren”, vertelde hij aan de rechter.

“Door de drank kan ik me niks herinneren wat er die avond gebeurd is. Normaal ben ik een heel brave jongen”, zei Wim W. vrijdag tegen de rechter in Turnhout. Het openbaar ministerie weerlegde die stelling. De man is immers al zes keer eerder correctioneel veroordeeld, onder meer voor geweldplegingen. Ook op 9 oktober 2018 stelde hij zich agressief op nadat hij stomdronken werd thuis gebracht door een taxichauffeur. “Hij was zo dronken dat hij zijn adres niet meer herinnerde. Hij heeft de weg moeten aanwijzen”, getuigt de taxichauffeur. “Eenmaal aangekomen, moest hij 15 euro betalen, maar dat weigerde hij.”

De taxichauffeur ging Wim W. achterna toen die uitstapte zonder te betalen. “Uit het niks gaf hij me een kopstoot”, vervolgt de taxichauffeur. “Nadien kneep hij mijn keel dicht en duwde hij me omver. Ik viel met mijn rug op een betonblok.”

Een voorbijganger was getuige van het geweld en verwittigde de politie. “Ook nadat de politie ter plaatse was, heeft hij zich bijzonder agressief opgesteld”, zegt de openbare aanklager. “Hij heeft meermaals gedreigd om ook de agenten een kopstoot te geven.”

Volgens het openbaar ministerie gaat de agressie van Wim W. hand in hand met alcoholgebruik. De man moet nu eerst een maatschappelijk onderzoek ondergaan. Pas daarna vordert het openbaar ministerie een straf.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.