Derde windmolen verrijst in Turnhout

Eén van de nieuwe molens van het windturbineproject Veedijk.
Jef Van Nooten Eén van de nieuwe molens van het windturbineproject Veedijk.
Aan de Veedijk in Turnhout verrijst momenteel de eerste van een reeks windmolens die er geplaatst worden.

De stad Turnhout telt momenteel twee werkende windmolens op haar grondgebied. Daar komen er op korte termijn nog vier bij via het windturbineproject aan de Veedijk. In het voorjaar startte EDF Luminus met voorbereidende werkzaamheden. Daarna werden de funderingen voor de windturbines er gebouwd. Is het energiebedrijf gestart met het monteren van de torens en wieken. Eén turbine torent intussen – nog zonder de wieken – hoog boven de bomen en gebouwen uit.

Drie windturbines komen op industriële sites, één turbine komt op landbouwgrond grenzend aan industriegebied. De windmolens hebben een diameter van 82 meter en een tiphoogte van 149 meter.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Gert Meeusen

    Dit is niet de toekomst brengt alleen maar overlast met zich mee. Onbetrouwbaar en veel te duur in onderhoud. Tandwielkasten steekt vol olie en geeft veel fijn stof mensen weten dit niet. Neemt de zon weg en geluidsoverlast. Plus slecht voor de vogels.