Crimineel goed op weg naar 31ste veroordeling na inbraak bij schoonouders

De 43-jarige Abdlaazize M. uit Turnhout is op weg naar zijn 31ste veroordeling. Dit keer riskeert hij een celstraf van 3 jaar voor een reeks inbraken en weerspannigheid. De man heeft nu in totaal 104 feiten op zijn conto. "Ik moest papier bij halen toen ik zijn strafverleden wilde uitprinten", zegt aanklager Ellen De Ketelaere.

Een onverbeterlijke crimineel. Een betere omschrijving bestaat er niet voor Abdlaazize M. (43) uit Turnhout. De man verscheen gisteren nog maar eens voor de rechtbank, voor wat zijn 31ste veroordeling zal worden. "Eerder werd hij al 1 keer door de jeugdrechtbank, 6 keer door de politierechtbank, 19 keer door de correctionele rechtbank en 4 keer door het hof van beroep veroordeeld", zegt openbaar aanklager Ellen De Ketelaere. "Toen ik zijn strafverleden wilde uitprinten, dacht ik dat er iets mis was met mijn computer. Ik moest papier bij halen. Hij is nu in totaal gekend voor 104 feiten." Dit keer wordt Abdlaazize M. onder meer verdacht van een aantal inbraken en diefstallen. Zo zou hij op 29 oktober 2016 hebben ingebroken bij de ouders van zijn vriendin. Hij stal er trouwringen en halskettingen. Twee dagen later werd hij onder invloed van drugs aangetroffen op de Nieuwe Kaai. Hij was in het bezit van een gestolen gsm.

3 diefstallen in 1 uur

"En op 2 november pleegde hij drie inbraken in één uur tijd. Om 2.30 uur stal hij 13 gsm's nadat hij het etalageraam van een gsm-winkel kapot had geslagen. Om 3 uur brak hij opnieuw binnen bij de ouders van zijn vriendin, en om 3.30 uur pleegde hij al een nieuwe inbraak." De ouders van zijn vriendin hadden M. herkend. Ze stuurden de politie op hem af, maar M. liet zich niet zomaar arresteren. De agenten moesten hem met geweld overmeesteren omdat hij maar bleef om zich heen slaan en schoppen. M. liet zich ook filmen door een bewakingscamera terwijl hij 30 kaarsen stal in het Begijnhof.


Voor het Openbaar Ministerie is de maat vol. De aanklager vraagt een effectieve gevangenisstraf van 3 jaar. "Normaal hou ik bij een strafeis rekening met de toekomstkansen van de beklaagde. Maar dat heeft bij M. geen zin. Ik vrees dat hij nooit zijn verantwoordelijkheid zal nemen", aldus nog De Ketelaere. Vonnis 19 mei. (JVN)