Cartamundi presenteert Play Lounge: VR-escape room en de nieuwste bordspellen in 10 cafés

Schepen Els Baeten en Steven Nietvelt volgen instructies op om de bom te ontmantelen in de VR-escape room.
Jef Van Nooten Schepen Els Baeten en Steven Nietvelt volgen instructies op om de bom te ontmantelen in de VR-escape room.
Cartamundi en Game Brewer openen dit weekend een ‘Play Lounge’ in de Warandestraat. Bezoekers kunnen er zich (gratis) aan een escape room in virtual reality wagen of de allernieuwste bordspellen leren kennen. Ook 10 cafés stappen mee in het project en bieden 50 gezelschapspellen aan hun klanten aan.

Met het project Rock Paper Pencil wil Turnhout alle stripmakers en spelontwerpers die een band hebben met de stad de kans geven om hun werk te tonen. Daarvoor slaan Cartamundi en Game Brewer de handen in elkaar. In een pop-up in de Warandestraat en samen met tien café-uitbaters willen ze alle Turnhoutenaren en bezoekers van de stad aan het spelen krijgen.

“In de Play Lounge (Warandestraat 40, red.) kan je de allernieuwste bordspellen ontdekken. Elke week staat er een ander spel in de kijker. Via een levensgroot spelmenu – getekend door Serge Baeken – kom je te weten wat jouw ideaal speltype is”, klinkt het.

Speltype

Elk speltype is gekoppeld aan een café in de stad. In dat café bevinden zich vijf bordspellen binnen dat speltype. Je kan er de spellen tot eind juli gratis gaan spelen. Ook in de Play Lounge kunnen bordspellen gespeeld worden. “Voor wie het wat spannender mag, is er een virtual reality-escape room waar je samen met vrienden of familie een bom kan ontmantelen. Wie daar in slaagt, mag aan een rad draaien en wint een prijs.”

Toon Michielsen van café Bon ‘Petit in de Warandestraat bij het spellenmenu getekend door Serge Baeken.
Jef Van Nooten Toon Michielsen van café Bon ‘Petit in de Warandestraat bij het spellenmenu getekend door Serge Baeken.

Bon ‘Petit’

Eén van de deelnemende cafés waar bordspellen gespeeld kunnen worden, is Bon ‘Petit in de Warandestraat. “Toen het voorstel kwam, heb ik geen vijf minuten moeten nadenken om hier aan mee te doen”, zegt Toon Michielsen van Bon ‘Petit. “Ik vind het zelf ook leuk om gezelschapspelletjes te spelen. De spellen die bij ons gespeeld kunnen worden, passen bovendien volledig in het thema van onze zaak, gericht op families met kinderen.”

Steven Nietvelt, chief Technology and Innovation Officer bij Cartamundi gelooft dat het project een groot succes kan worden. “Bordspellen spelen met familie of vrienden wint aan populariteit. Als je dat kan doen in een café, heb je helemaal een goede match.”

Tijdens shoppen

Het stadsbestuur hoopt met het de aantrekkingskracht van het centrum te verhogen. “Bezoekers kunnen perfect hun grote kinderen in de Play Lounge droppen. Terwijl zij spelletjes spelen, kunnen de ouders shoppen. Of volwassenen kunnen ook zelf tussen het shoppen door wat spelletjes komen spelen”, zegt schepen Els Baeten.

De Play Lounge opent zondag van 10 tot 17uur de deuren. Daarna is ze elke zaterdag open van 10 tot 18 uur.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.