Camera en slimme verlichting aan Merodecenter

De nieuwe zitbanken voor het Merodecenter kijken niet uit over de straat.
Foto Ton Wiggenraad De nieuwe zitbanken voor het Merodecenter kijken niet uit over de straat.
Buurtbewoners van de Merodelei hebben samen met heel wat politici en medewerkers van de stad zondag het nieuwe buurtpleintje aan het Merodecenter geopend. Er is ondertussen camerebewaking om het veiligheidsgevoel te verhogen en de straat krijgt nieuwe verlichting.

Rond het Merodecenter neemt de stad heel wat initiatieven om de leefbaarheid in de buurt te verhogen. Het grasveldje achterin is heraangelegd, net als het plein vooraan. "Maar daar blijft het niet bij", zegt schepen van gelijke kansen Peter Segers (sp.a). "Zo komt er rondom het pleintje en in de straat slimme verlichting. Daarvan kan de lichtsterkte aangepast worden, waardoor mensen zich meer geborgen voelen in de straat. Er wordt ook een camera geplaatst. Die laat de politie toe snel in te grijpen."


"Het is ook de bedoeling dat we de leegstand aanpakken", vervolgt schepen Segers. "Er is een project in de maak met de Talentenschool in Turnhout, maar daarover kunnen we nog niets kwijt."


Links en rechts was er wel wat kritiek op de concrete uitwerking van het pleintje, zoals zitbanken die niet uitkijken op straat. Toch waren de buurtbewoners er best wel tevreden over. (VTT)