Café 't Katerke in Patersstraat sluit de deuren

Archiefbeeld: café 't Katerke opende in januari 2018 in dit pand in de Patersstraat
Vanderveken Archiefbeeld: café 't Katerke opende in januari 2018 in dit pand in de Patersstraat
Café ’t Katerke in de Patersstraat in Turnhout is failliet. Anderhalf jaar nadat Dirk Op de Beeck (52) de bruine kroeg opende, heeft hij de boeken neergelegd.

De rechtbank van koophandel in Turnhout heeft Dirk Op de Beeck dinsdag failliet verklaard. De uitbater van café ’t Katerke in de Patersstraat 102 had zelf om het faillissement gevraagd. Hij opende het café in januari 2018. ”Ik ben afkomstig uit Oud-Turnhout, maar heb een tiental jaar in Engeland gewoond, ten zuiden van Londen. Daar heb ik in cafés gewerkt. Altijd in loondienst, nooit een eigen café gehad”, vertelde hij bij de opening van zijn kroeg. “Vorig zomer werd ik 50 jaar. Dat was voor mij het signaal om eindelijk mijn droom te realiseren en een eigen café te openen. Het was nu of nooit om die droom waar te maken.”

Anderhalf jaar lang heeft hij die droom kunnen leven, maar ’t Katerke lokte minder klanten dan gehoopt. Meester Ronny Ceusters is aangesteld als curator voor het faillissement.

Archiefbeeld: Dirk Op de Beeck vlak voor de opening van zijn café in januari 2018
Vanderveken Archiefbeeld: Dirk Op de Beeck vlak voor de opening van zijn café in januari 2018Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.