Buren willen dronken vrouw weg uit appartementsgebouw

Het gerechtsgebouw in Turnhout
Jef Van Nooten Het gerechtsgebouw in Turnhout
De bewoners van een appartementsgebouw in de Rubensstraat in Turnhout worden al een hele tijd geterroriseerd door medebewoonster Karina S. De vrouw riskeert nu een voorwaardelijke gevangenisstraf van 10 maanden. 

S. moest zich voor de rechtbank verantwoorden voor belaging en woonstschennis. “De vrouw heeft een ernstige alcoholverslaving. In dronken toestand zet ze telkens het hele flatgebouw op stelten. Ze valt medebewoners lastig en maakt hen het leven zuur. Ook ‘s nachts door op alle mogelijke uren op de deurbellen te drukken”, verduidelijkt de advocaat van een van de medebewoners. “Ze weigert een behandeling voor haar alcoholprobleem. Nochtans zal alleen dan de rust terugkeren.”

Het openbaar ministerie vraagt een voorwaardelijke celstraf zodat S. gedwongen kan worden iets te doen aan haar alcoholprobleem en depressie. Haar medebewoners eisen een plaatsverbod. “Ze is een vereenzaamde vrouw die haar situatie ontvlucht door te drinken”, zegt haar advocaat Peter Janssens. “Maar een plaatsverbod opleggen is onmogelijk. Dan zou ze haar eigen appartement niet meer binnen kunnen.”

Vonnis op 12 maart.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.