Bovenbuur riskeert jaar cel voor cannabisplantage

Een man uit Turnhout riskeert 1 jaar cel voor betrokkenheid bij een cannabisplantage in de Zandstraat. "Ik dacht dat er meubels opgeknapt werden", beweert hij.


In een garage in de Zandstraat in Turnhout werd vorig jaar een cannabisplantage ontdekt tijdens een huiszoeking. De plantage was nochtans goed verstopt. "Je kreeg er alleen toegang toe via een verborgen ruimte", aldus de aanklager.


"De plantage was opgedeeld in twee ruimten. In één ruimte stonden 624 oogstrijpe cannabisplanten, in de ruimte ernaast nog eens evenveel potten met grond. Cannabisrestanten op de droogrekken wijzen er op dat er al eerdere oogsten waren geweest." De garage werd gehuurd door een Pool. Hij werd nooit gevonden door de politie. "Maar ook Petrus G., die boven de garage woont, was betrokken bij de uitbating van de plantage", zegt de aanklager nog. "Bij hem thuis werd cannabis met een sterke geur gevonden. Dat wijst er op dat die onlangs geknipt was." Het Openbaar Ministerie vorderde 1 jaar cel en een geldboete. De man ontkent. "Ik ging ervan uit dat het een atelier was om meubels op te knappen", verklaarde hij. Zijn advocaat benadrukt dat er geen enkel DNA-spoor van Petrus G. werd aangetroffen in de plantage. "Er is dus geen enkel bewijs dat hij betrokken is." Vonnis 2 juni. (JVN)