Blauwe beer is 'Warme William'

Katrien en Jan Toye, ontwerpers van Warme William de beer, met Erik Vos en Peter Segers op de bank.
Foto Wiggenraad Katrien en Jan Toye, ontwerpers van Warme William de beer, met Erik Vos en Peter Segers op de bank.

Een blauwe beer op een bank, dat is 'Warme William', de mascotte van het project 'Warme Stad'. Met dit project willen vijf centrumsteden, waaronder Turnhout, psychische problemen bij kinderen en jongeren aanpakken. Warme William komt in eerste instantie bij dagopvang Gabbers en Co te staan.


De mascotte is slechts een van de projecten om kinderen beter te laten voelen. Kinderen kunnen even op het bankje gaan zitten en tegen de beer praten. Op die manier kunnen kinderen die kampen met psychische problemen hun verzuchtingen kwijt. In Vlaanderen kampt een jongere op drie met psychische problemen.


Met dit nieuwe project wil de Vlaamse overheid het probleem aanpakken. Het project wordt momenteel uitgerold in vijf Vlaamse centrumsteden en de primeur was gisteren voor Turnhout. Naast de onthulling van Warme William heeft Turnhout nog een aantal andere plannen, zoals onder meer het antipest-actieplan, een themaweek rond geestelijke gezondheidszorg die nog volgt en gratis zwemlessen voor kansarme jongeren. (DVGT)