Bestuurder pleegt vluchtmisdrijf (maar zet slachtoffer eerst thuis af)

ZWAARGEWONDE FIETSSTER ZOEKT GETUIGEN VAN ONGEVAL

Nejma, die niet herkenbaar in de krant wil, ligt nog steeds in het ziekenhuis.
Wiggenraad Nejma, die niet herkenbaar in de krant wil, ligt nog steeds in het ziekenhuis.
Een 45-jarige vrouw uit Turnhout ligt al vijf dagen met zware verwondingen in het ziekenhuis nadat ze zondagochtend het slachtoffer werd van een verkeersongeval met bizar vluchtmisdrijf. "De chauffeur heeft me als een stuk vuil thuis afgezet. Daar is hij meteen vertrokken zonder contactgegevens achter te laten", vertelt Nejma Ahrouch.

Een hersenschudding, een gebroken enkel, drie scheurtjes in het scheenbeen, verbrijzelde botten in haar voet, en pijn over de rest van haar lichaam. De kwetsuren die Nejma Ahrouch zondagochtend rond 5.40 uur heeft opgelopen, zijn bijzonder zwaar. De autobestuurder die verantwoordelijk is voor die verwondingen, is spoorloos. Het slachtoffer hoopt dat de man, een vijftiger met een grijs baardje, alsnog gevonden kan worden.

Even bewusteloos

"Ik ben zondagochtend rond 5.30 uur thuis vertrokken om te gaan werken als poetsvrouw in het Sint-Elisabethziekenhuis", doet Nejma Ahrouch (45) het relaas vanop haar ziekbed. "Tien minuutjes later wilde ik ter hoogte van McDonald's het kruispunt van de Parklaan met de Steenweg op Zevendonk oversteken. Ik werd daarbij aangereden door een auto die vanuit de Graatakker kwam."


De fiets van Nejma werd meters ver weggeslingerd. De vrouw zelf kwam met een zware smak tegen de grond terecht. "De autobestuurder is meteen gestopt. Maar in plaats van zich over mij te ontfermen, is hij mijn fiets gaan oprapen. Hij zette die naast de kant van de weg, zodat de ernst van het ongeval niet zo zou opvallen", vertelt Nejma. "Nadien maande hij me aan om door te fietsen. Want mijn fiets was niet beschadigd, zei hij."


Maar daar was het slachtoffer niet toe in staat. Ze was duizelig en heeft even het bewustzijn verloren. "De pijn voelde ik toen nog niet. Daarvoor was ik te veel in shock. Maar ik trilde over heel mijn lichaam en mijn handen waren verstijfd. Ik wilde zo snel mogelijk mijn echtgenoot ter plaatse hebben, maar kon mijn gsm niet meer hanteren. De bestuurder weigerde dat voor mij te doen."

IJzeren plaatjes

Enkele voorbijgangers stelden voor om een ziekenwagen te bellen. De autobestuurder - die volgens het slachtoffer aan de getuigen heeft toegegeven dat hij door het rood was gereden - wilde daar niet van weten en wou Nejma met zijn auto naar huis te brengen. "De mensen die hulp kwamen bieden, dachten wellicht dat daar alles correct zou geregeld worden", vertelt Ahrouch. "Maar éénmaal thuis aangekomen, heeft hij niet eens gewacht tot ik binnen was. Ik had speciaal het autoportier laten open staan. Zodat hij niet kon wegrijden voordat mijn man buiten was. Maar hij trok het portier dicht en is verder gereden. Zonder zijn naam of telefoonnummer te geven. Hij riep nog dat hij snel voort moest om te gaan werken. En dat hij nog wel zou langs komen, maar we hebben niks meer van hem gehoord."


Nejma Ahrouch werd door haar familie naar de spoedafdeling gebracht. Daar ligt ze sindsdien met zware verwondingen, en met ijzeren plaatjes in haar voet om de botbreuken te herstellen. "Het ongeval op zich neem ik de bestuurder niet kwalijk. Zelfs al is hij door het rood gereden. Maar zijn reactie nadien is onmenselijk. Hij was totaal niet geïnteresseerd in mijn toestand en wilde gewoon zo snel mogelijk van mij af zijn", besluit Nejma.

Nummerplaat

"Ik hoop de getuigen te vinden die gestopt zijn na het ongeval. Mogelijk kunnen zij zich (een deel van) de nummerplaat herinneren, of een betere beschrijving van de man geven. Ik was te veel in shock. Ik kan me alleen herinneren dat het een kleine zwarte auto was. De bestuurder was ongeveer 50 jaar en had een grijs baardje."


Getuigen kunnen de politie contacteren via 0800/25101.