Bestelwagen mist bocht en rijdt B&B binnen... door de muur

De bestelwagen knalde door de zijgevel van de B&B.
Peter Vanderveken De bestelwagen knalde door de zijgevel van de B&B.
In Turnhout is in de nacht van maandag op dinsdag omstreeks 00.30 uur een bestelwagen de bed & breakfast Svilla op de Kastelein binnengereden. De bestuurder en passagier van de bestelwagen raakten hierbij zwaargewond.

Iets over middernacht werden enkele gasten en de eigenaars van Svilla gewekt door een luide knal. Een bestelwagen knalde er in de gevel van de zaak. De bestuurder miste een bocht en reed dwars over een beek, doorheen de voortuin van de B&B en plaatse de bestelwagen zo in de zijgevel.

De bestuurde is over de beek gereden en via de voortuin tot stilstand gekomen in de B&B.
Peter Vanderveken De bestuurde is over de beek gereden en via de voortuin tot stilstand gekomen in de B&B.

De 25-jarige bestuurder G.K. uit Turnhout en de 21-jarige passagier M.M. uit Baarle-Nassau werden met zware verwondingen naar het AZ Turnhout, Campus Sint-Elisabeth gebracht.

De ravage binnen was enorm na het ongeval.
Peter Vanderveken De ravage binnen was enorm na het ongeval.

“De schade binnen is enorm, de bestelwagen raakte de muur aan de inkom. De brokstukken liggen doorheen de inkom en ontbijtruimte maar gelukkig zijn alle gasten ongedeerd”, klinkt het bij de Svilla. 

“Op het moment dat het ongeval gebeurde waren wij volzet, ook de komende dagen zijn zeer druk. We hebben al enkele boekingen moeten annuleren voor volgende week, we bekijken nog hoe het nu verder moet.”

De brandweer maakte ‘s nachts het gat in de muur nog dicht met houten platen.

De dag nadien werd de schade duidelijk binnen pas echt duidelijk.
Peter Vanderveken De dag nadien werd de schade duidelijk binnen pas echt duidelijk.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.