Beer en vos vertellen schoolkinderen over eerlijke handel

De kinderen kregen het verhalenboek overhandigd.
Foto JVN De kinderen kregen het verhalenboek overhandigd.
De vier gemeenten van stadsregio Turnhout hebben het verhalenboek 'Fair(l)ytales' uitgedeeld aan kinderen van alle basisscholen. Dieren uit de logo's van de gemeenten - een beer, leeuw, hert en vos - vertellen de jongens en meisjes over eerlijke handel.

De gemeenten van Stadsregio Turnhout hebben voor Fair(l)ytales lokale schrijvers en illustrators ingeschakeld. Bedoeling was dat zij een verhaal schreven rond eerlijke handel. De hoofdpersonages in de verhalen zijn de dieren uit de logo's van Beerse, Oud-Turnhout, Turnhout en Vosselaar.


"De fairtradetrekkersgroepen van Stadsregio Turnhout wilden met dit gezamenlijk project eerlijke handel vertalen naar de leefwereld van kinderen", vertelt Oud-Turnhouts schepen Bart Hermans. "Het verhalenboek brengt twee kinderverhalen die focussen op eerlijke handel. Boeren hier en in het Zuiden krijgen vaak een te lage prijs voor hun producten, maar een eerlijke prijs is wel mogelijk. In beide verhalen beleven de dieren uit de logo's van de vier gemeenten - beer, leeuw, hert en vos - een spannend avontuur."


De gemeente Oud-Turnhout overhandigde twee exemplaren van het verhalenboek aan elke basisschool in de gemeente. "Het boek bevat twee verhalen voor het lager onderwijs, één voor de lagere graad en één voor de hogere graad. Wij hopen dat de scholen ermee aan de slag gaan", aldus nog Hermans.


Woensdag 3 oktober om 15.30 uur leest één van de schrijfsters haar verhaal voor in de bibliotheek in Oud-Turnhout. (JVN)