AZ Turnhout toont werking van meer dan 40 diensten

Bezoekers krijgen uitleg over het plaatsen van stents.
Ton Wiggenraad Bezoekers krijgen uitleg over het plaatsen van stents.
De twee campussen van AZ Turnhout hebben zondag de deuren open gezet naar aanleiding van de Dag van de Zorg. Zowel op campus Sint-Jozef als Sint-Elisabeth was een kijk-en-doe-parcours uitgestippeld voor bezoekers.

 Tijdens dat parcours konden bezoekers de werking van meer dan veertig diensten en afdelingen van het ziekenhuis ontdekken. Zo konden ze op de afdeling maag-, darm- en leverziekten zelf aan de slag met een endoscoop. Met behulp van de reumatoloog kon je dan weer met een 3D-bril binnenin een gewricht kijken. Wie zijn longinhoud wilde testen, kon daarvoor terecht aan de rookstopstand. En in het hartcentrum leerde je hoe een ballonnetje of stent in het lichaam wordt geplaatst. Kinderen konden hun pop of knuffel mee naar het ziekenhuis brengen voor een bezoek aan de poppendokter.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • walter dierckx

    Het was de moeite om er naar toe te gaan. En de medewerkers hebben het ook geweldig goed gedaan je kreeg antwoord op al je vragen.