AZ Turnhout heeft amper nog bedden vrij

Archieffoto van de spoedafdeling van campus Sint-Elisabeth.
ton wiggenraad Archieffoto van de spoedafdeling van campus Sint-Elisabeth.
De twee campussen van AZ Turnhout liggen nagenoeg volledig vol. Het ziekenhuis heeft nog geen patiënten moeten weigeren, maar ze moeten soms wel even wachten totdat er een bed vrij komt.

Het ziekenhuis in Tienen ligt vol met patiënten met luchtweginfecties en longontstekingen. Het is er zo druk dat het ziekenhuis er tijdelijk een opnamestop heeft ingevoerd. Bij AZ Turnhout loopt het zo’n vaart nog niet, al is het ook wel erg druk. “We zitten bijna tegen onze maximumcapaciteit. De situatie wordt dar per dag opgevolgd”, vertelt communicatieverantwoordelijke Hetty Voeten van AZ Turnhout. “Elke patiënt heeft tot nu toe een bed gekregen, maar soms hebben ze daar wel even op moeten wachten. Totdat er een andere patiënt ontslagen was en de kamer gepoetst.”

Vooral op de afdeling geriatrie, waar 75-plussers liggen, is het erg druk in AZ Turnhout. “Deze afdeling ligt helemaal vol, maar die patiënten kunnen we dan op een andere afdeling opgevangen en verzorgd worden.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.