Avondje griezelen met Halloween

Verkleed als zombies en heksen zijn deze kinderen helemaal klaar voor een wandeling op en rond de Konijnenberg.
ton wiggenraad Verkleed als zombies en heksen zijn deze kinderen helemaal klaar voor een wandeling op en rond de Konijnenberg.

Ook in de Kempen kon je zaterdag op heel wat plaatsen terecht voor een avondje griezelen met Halloween. Zo kon je in het Turnhoutse stadspark een ritje maken op de minitreintjes. Voor de gelegenheid werd er door de stoomgroep een griezeldecor gebouwd.


In Retie werd gemeenschapscentrum Den Dries in de Kerkhofstraat voor Halloween omgetoverd tot een groot spookhuis. Daarvoor werd zo'n 400 vierkante meter thematisch ingekleed. Ook heel wat vrijwilligers trokken als zombie, heks of monster het spookhuis in om de bezoekers de stuipen op het lijf te jagen. In de namiddag was er een aangepaste versie voor kinderen, 's avonds werd het geheel een tikkeltje angstaanjagender gemaakt voor volwassenen.


In Vosselaar kwamen er dit jaar een recordaantal deelnemers langs tijdens de griezelwandeling van de jeugddienst. Ruim 750 Kempenaren waagden zich aan de tocht op en rond de Konijnenberg. Op heel wat plaatsen waren er heksen, trollen en andere duivelse figuren te bewonderen. Ook heel wat kinderen trokken hun meest angstaanjagende kleren aan. (DVGT/BHR)

In het stadspark in Turnhout kon je met een mini-trein een ritje maken door een griezelig decor.
ton wiggenraad In het stadspark in Turnhout kon je met een mini-trein een ritje maken door een griezelig decor.
Deze Halloween-clown in gemeenschapscentrum Den Dries probeert enkele jongedames schrik aan te jagen.
ton wiggenraad Deze Halloween-clown in gemeenschapscentrum Den Dries probeert enkele jongedames schrik aan te jagen.