Appartement onbewoonbaar na uitslaande brand

Het appartement brandde volledig uit.
Peter Vanderveken Het appartement brandde volledig uit.
Zondagnamiddag rond 15.30 uur is er een zware brand uitgebroken in een flat op de bovenste verdieping van een appartementsgebouw op De Merodelei in Turnhout. De flat is onbewoonbaar verklaard.

Bij aankomst van de brandweer ging het al om een uitslaande brand, maar de brandweerlui hadden het vuur snel onder controle. Ze konden echter niet verhinderen dat de flat nagenoeg volledig uitbrandde. De brand ontstond om een nog onbekende reden in de living. Op het moment van de brand was de bewoonster zelf niet aanwezig. Gewonden vielen er niet.

Door de brandweerinterventie was De Merodelei ter hoogte van het kruispunt met de Koningin Astridlaan een tijdlang afgesloten voor het verkeer. Om 17.10 uur werd de straat weer opengesteld.

Het appartement brandde volledig uit.
Peter Vanderveken Het appartement brandde volledig uit.2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • patrick stefens

    Had de brandweer onmiddellijk met een ladderwagen gekomen dan was vermoedelijk niet heel het appartement verloren gegaan! De eerste interventie wagen was de gewone brandweerwagen met enkel water. Nog 10 minuten later kwam de ladderwagen pas aan, en na nog 5 minuten kon deze eindelijk naar boven geschoven worden om vanop hoogte te blussen! Das verloren kostbare tijd!

  • Monique Milloen

    Zondag namiddag