12 maanden cel voor vechtpartij om gekrompen truitje

Luc V. is veroordeeld tot een celstraf van 12 maanden en een boete van 600 euro voor diefstal met geweld. De man sloeg Marc Cools het ziekenhuis in nadat die bij een wasbeurt een kledingstuk had laten krimpen. Ria B., toenmalig partner van V., werd vrijgesproken.

Luc V. en Ria B. mochten in 2014 hun kledij laten wassen bij Marc Cools, de schoonbroer van Ria B. Tot er op zekere dag een gekrompen truitje in de wasmand zat en er een discussie ontstond tussen beide partijen. Van een woordenwisseling ging het tot een vechtpartij en Marc belandde met zware verwondingen in het ziekenhuis. Hij had een klaplong, gebroken ribben, kneuzingen in het gezicht en aan de heup. De dader nam ook nog de portefeuille en gsm van het slachtoffer mee. Het koppel werd niet veel later gearresteerd. Toen Luc V. voor de onderzoeksrechter moest verschijnen, gedroeg hij zich agressief tegen de agenten die hem voorleidden en spuwde in hun gezicht.


Voor deze feiten is V. nu veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 maanden. De man moet ook een schadevergoeding betalen van 4.857 euro aan slachtoffer Marc Cools. Ook aan de agenten moet hij betalen. (DVGT)