"Priscilla mag nooit vergeten worden"

FAMILIE EN VRIENDEN HERDENKEN TIEN JAAR GELEDEN VERMOORDE JONGE VROUW

De ouders van Pricilla lieten onder applaus witte ballonnen op.
Ton Wiggenraad De ouders van Pricilla lieten onder applaus witte ballonnen op.
Op donderdag 15 juni is het exact tien jaar geleden dat Priscilla Vervecken (25) werd vermoord door Carolien Van Looy. Vrienden en familie zijn haar nog lang niet vergeten. Zij organiseerden zaterdag een herdenkingsplechtigheid ter ere van 'Prisje'.

Op vrijdag 15 juni 2007 sloeg het noodlot toe. Priscilla zat in café Ministerie met Frankie Versmissen, toen diens ex Carolien Van Looy binnenstormde en Priscilla met een mes neerstak. Priscilla bezweek enkele uren later aan haar verwondingen in het ziekenhuis.


Bijna tien jaar later verzamelen een zestigtal vrienden en familieleden zich op parking Loechtenberg in de Heilig Hartstraat, slechts enkele tientallen meters verwijderd van de plek waar Priscilla werd neergestoken.

Een collage van foto's van Priscilla.
Ton Wiggenraad Een collage van foto's van Priscilla.

Doek met foto's

Voor de herdenking had Mariska Vervecken, de zus van Priscilla, een doek laten maken met foto's van Priscilla. De tien bijhorende ballonnen symboliseerden de tien jaren dat men Priscilla al moet missen. In een boek konden de aanwezigen hun gedachten kwijt door een boodschap aan Priscilla neer te pennen. Vrienden en familie konden eveneens een kaarsje aansteken voor Priscilla.


"Want zij heeft zoveel warmte in ons hart gebracht", aldus zus Mariska.


Priscilla zit nog in de harten van velen, zoveel is duidelijk.


"Ik heb enkel maar positieve herinneringen aan Priscilla. Ze was altijd zo goedlachs en avontuurlijk", vertelt haar nicht Patsy Huybrechts. Hoewel de herdenking voor de familie steevast een moeilijk moment is, is het voor Patsy een troostende gedachte dat Priscilla ook na haar dood een positieve invloed heeft.


"Het doet goed dat er hier zoveel volk aanwezig is. Iedereen steunt elkaar, er is een grote samenhorigheid. Ze heeft de mensen hier bij elkaar gebracht."

Stephanie De Clippeleire, de beste vriendin van Priscilla.
Ton Wiggenraad Stephanie De Clippeleire, de beste vriendin van Priscilla.

Emotionele dag

Stephanie De Clippeleire, Priscilla's beste vriendin, zakte voor de herdenkingsplechtigheid van Brugge naar Turnhout af. Stephanie en Priscilla waren twee handen op één buik.


"Ze was en is nu nog mijn allerbeste vriendin. Ze was speels, lief en had steeds een lach op haar gezicht. Ze beschermde ook altijd de mensen die ze graag zag, maar ook voor zichzelf kwam ze op. Zij blijft voor altijd bij mij, zij blijft mijn beste vriendin. We droegen zelfs elkaars kleren. Daarom heb ik mij ook gekleed in de typische stijl van Priscilla."


Voor Stephanie blijft zo'n herdenking een confronterende dag.


"Het voelt aan alsof een deel van mij weg is. Het is confronterend dat ze er niet meer is. Het is wel mooi dat er nog steeds zoveel volk naar de herdenking komt. Ze mag dan ook nooit vergeten worden."