"Er is iemand die Marc iets heeft aangedaan"

OUDERS VERMISTE KICKBOKSER DOEN EMOTIONELE OPROEP AAN GETUIGEN

Precies één week na zijn verdwijning is er nog altijd geen enkel spoor van kickbokser Marc De Bonte (26) uit Kasterlee. Zijn radeloze ouders lanceren een emotionele oproep aan iedereen die iets weet. "Een wanhoopsdaad is uitgesloten. De enige piste die overblijft, is dat iemand hem iets heeft aangedaan", vertelt vader Marc De Bonte.

Ondanks een opsporingsbericht en verscheidene zoekacties is er nog altijd geen enkel spoor van de 26-jarige Marc De Bonte uit Kasterlee. De kickbokser woonde op vrijdag 4 november een training bij in het Nederlandse Bladel. Van daaruit trok hij naar een vriend in Turnhout. Om 0.50 uur reed hij naar zijn vriendin in Best, maar daar kwam hij nooit aan. Zijn auto werd wel in Best teruggevonden, maar van Marc zelf was geen spoor. Eén week later zijn de ouders van Marc De Bonte ten einde raad. "Het is onmogelijk te beschrijven wat we nu meemaken", zucht Marc De Bonte, vader van de vermiste kickbokser. "We voelen een enorme pijn. De onzekerheid wordt ondraaglijk. Het enige waar we steun in vinden, is dat in België en in Nederland veel mensen naar hem op zoek zijn."

De ouders van Marc lanceren een emotionele oproep: "Jongen, kom naar huis." Maar tegelijk geloven ze dat Marc daar zelf niet over kan beslissen. Ze richten zich daarom met hun oproep ook naar eventuele daders die Marc mogelijk iets hebben aangedaan. "Als hij de kans had, zou hij meteen naar huis komen. Er moet dus iets zijn dat hem tegen houdt", vermoedt papa Marc. "Uit zichzelf zou hij niet verdwijnen. En ook een wanhoopsdaad sluiten we volledig uit. Dat zou niks voor hem zijn. Marc is een open boek en zat nog vol plannen. De enige piste die volgens ons overblijft, is dat iemand hem iets heeft aangedaan. Met onze oproep proberen we eender wie te bereiken. Iedereen die iets gezien heeft. Zijn auto is teruggevonden, maar vanaf dan niks meer. Er moet toch iemand iets gezien hebben, hoe klein ook. En zelfs aan een eventuele dader willen we vragen dat hij op de een of andere manier iets laat weten, zodat we Marc kunnen vinden. We hopen hem zo snel mogelijk thuis te hebben, zodat we hem kunnen opvangen."

Volgens de ouders worden zij nauwelijks op de hoogte gehouden van het onderzoek. "We weten niet hoe ver het onderzoek staat. We krijgen zelf ook niet alles te horen. De speurders kunnen niet alles kwijt", besluit Marc De Bonte. "We weten alleen dat de tips na het opsporingsbericht voorlopig niet veel hebben opgebracht. Ze worden nog verder onderzocht, maar een gouden tip zat er alleszins niet bij. Anders was Marc al gevonden."

Camerabeelden bekijken

Kickbokser Marc De Bonte reed op de avond van zijn verdwijning met een zwarte Renault Clio. Zijn vriendin Marly De Laet roept via Facebook iedereen op het traject Turnhout-Best op eventuele camerabeelden te bekijken. "Het is mogelijk dat Marc vanuit Bladel binnendoor naar Turnhout is gereden, maar wellicht ook binnendoor naar Best, waar later zijn auto is teruggevonden.

"Wij willen een oproep doen aan iedereen - gemeentes, bedrijven, winkeliers, particulieren- om hun camerabeelden te checken. Je moet letten op een zwarte Renault Clio met Belgisch kenteken 1-ANL-604", vertelt Marly.

Wie informatie heeft, kan met de politie contact opnemen op het gratis nummer 0800-6070.

De ouders en de vriendin van de vermiste Marc De Bonte.
Vtm/Rtv De ouders en de vriendin van de vermiste Marc De Bonte.
Marc De Bonte tijdens een kamp op 29 april in Gent.
BELGA Marc De Bonte tijdens een kamp op 29 april in Gent.