Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © Vanderveken

Turnhout overweegt vervroegd sluitingsuur om overlast in uitgaansleven aan te pakken

TurnhoutTurnhout overweegt een sluitingsuur voor horecazaken in te voeren. Cafés zouden dan maximaal tot 3 uur mogen openblijven. Aanleiding is recente overlast, zoals nachtlawaai en vechtpartijen. Donderdag zitten stad, politie en cafébazen rond de tafel om oplossingen uit te werken.

 1. Chiro Opstal maakt werk van speelbos en -weide: “Enorm potentieel voor onze kinderen, maar nog sponsors nodig”
  Buggenhout

  Chiro Opstal maakt werk van speelbos en -weide: “Enorm potentieel voor onze kinderen, maar nog sponsors nodig”

  Een perceel langs de Oude Kerkweg in Opstal moet dé droomplek om te spelen voor chiro Opstal worden. De jongeren maken er werk van een speelbos en -weide. Maar voor het project zijn niet alleen helpende handen, maar ook flink wat sponsors nodig. Daarom organiseert Chiro Opstal een crowdfunding. “We willen deze unieke kans met beide handen grijpen”, klinkt het. De speelplek zal later ook opengesteld worden voor anderen.
 2. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.