Trezart wil publiek verbazen

DUO 10 METER HOOG IN HAMSTERWIELEN TOPATTRACTIE KUNSTENFESTIVAL

Zet je schrap voor WheeLoco, een act met twee waaghalzen. Die kruipen in een balansachtige constructie van 10 meter hoog met aan elke kant een hamsterwiel. In het 'wheel of death' gaan Carlos en Angelo zonder beveiliging helemaal 'loco'. Vandaag en morgen zijn de artiesten te bewonderen op internationaal straatkunstenfestival Trezart in provinciaal domein Zilvermeer.

De 'Wheel of death'-act vergt enorm veel concentratievermogen en blindelings wederzijds vertrouwen. Het duo komt uit een Colombiaanse circusfamilie. Het gebeurt heel zelden dat ze optreden in de buitenlucht, maar voor Trezart maken ze graag een uitzondering.

Trezart is aan zijn 28ste editie toe. Het festival groeide uit van een straatanimatiefestival in Balen-centrum tot een groot evenement dat jaarlijks een massa volk naar het Zilvermeer lokt. Artiesten van internationaal allure zakken af naar Mol. Het festival brengt een ruim aanbod aan straat- en locatietheater, circus, acrobatie, humor en moderne dans.

Kempens talent

Nieuw is dat je sinds vorig jaar op Laboratoire Trezart jonge en nieuwe groepen aan het werk kan zien. De Herentalse circusacademie Locorotondo voert er een voorstelling op, net als enkele laureaten van het nagelnieuwe circusluik van Kunstbende 2016. En ook het Kempense duo In Eigen Nat zal te zien zijn. Niet alleen lokale helden krijgen de kans zich te tonen, ook fris talent uit het buitenland vindt zijn weg naar Trezart. Het belooft een spectaculair en feestelijk slot te worden van het huidige festivalseizoen.

"Dit jaar is WheeLoco onze grootste eyecatcher. Het is een van de spectaculairste acts die tot nog toe op Trezart hebben opgetreden. Maar we willen meer. Op een organische manier willen we blijven groeien, jaar na jaar. Om zo een steeds bredere waaier aan straatkunsten te tonen", zegt organisator Geert Mangelschots.

Carlos en Angelo lopen in en op de 'hamsterwielen' en houden elkaar in balans.
Chris Verboven Carlos en Angelo lopen in en op de 'hamsterwielen' en houden elkaar in balans.