Winnaars ‘Baal Bereikbaar’: “Met 1.500 liter brandstof 2,5 jaar gratis naar Scherpenheuvel bollen”

2.500 liter brandstof en een 70-tal andere prijzen. Dat viel er te winnen met de wedstrijd ‘Baal Bereikbaar’. Met de actie wilden de Baalse handelaars de voorbije maanden hun klanten belonen die de wegenwerken in het dorpscentrum trotseerden om toch tot aan hun zaak te geraken. Frans Steurs (82) en Alida (80) gingen met de hoofdprijs, 1.500 liter brandstof, naar huis. “Handig als je driemaal per week naar Scherpenheuvel bolt.”

Een werf in de straat is nooit leuk. Moeilijk bereikbare straten, modder of stof voor de deur, het hoort er nu eenmaal bij. In Baal bleven 18 ondernemers niet bij de pakken zitten. Ze besloten een positief signaal te geven, en motiveerden hun klanten met een wedstrijd om lokaal te blijven winkelen. Met ondersteuning van de gemeente zetten ze een gezamenlijke actie op touw. Tijdens de 'Winactie Baal Bereikbaar' maakten trouwe klanten bij elke aankoop kans op een prijzenpot.

“Wat wij met 1.500 liter brandstof zullen doen? Gratis rijden!” Een van de deelnameformulieren die Frans Steurs (82) en Alida Storms (80) uit de Nobelstraat in Baal indienden, was goed voor de hoofdprijs. “Wij rijden nog driemaal per week naar Scherpenheuvel – om er samen met vrienden koffie te drinken, en een pistoleetje te eten. Voortaan rijden we gratis”, lacht Frans. “Ondanks onze leeftijd doen we nog zo’n 12.000 kilometer per jaar – naar ‘Ons Lieve Vrouwke’ dus, maar geregeld ook naar zee. Aangezien onze 17 jaar oude diesel Ford Fusion zéér zuinig is, en amper vijf liter verbruikt, is deze prijs goed voor zo’n tweeënhalf jaar gratis rijden.”

Alida Storms en Frans Steurs wonnen door de lokale handelaars trouw te blijven 1.500 liter brandstof .
Sven Ponsaerts Alida Storms en Frans Steurs wonnen door de lokale handelaars trouw te blijven 1.500 liter brandstof .

Voor Frans en Alida was het de eerste grote prijs ooit die ze wonnen. “Zoals we altijd al hebben gedaan, zijn we ook tijdens de werken de lokale handelaars trouw gebleven. De wedstrijd was daarbij zeker een stimulans. Zo zijn we ook in ons vaste tankstation, bij Borremans, blijven tanken. Slechts eenmaal lukte dat niet, en moesten we elders gaan”, verzekert Alida. “Arm zullen ze van onze prijs niet worden”, lacht Frans: “Zowat ons hele leven al tanken we daar. Als je weet dat onze huidige auto alleen al 250.000 kilometer op de teller heeft, dan zullen ze al wel genoeg aan ons hebben verdiend.”

Naast Alida en Frans gingen nog twee hoofdwinnaars met brandstof naar huis. Anna Heylighen won 400 liter (576 euro) en Audrey Leemans 600 liter (864 euro). Een 70-tal andere winnaars mocht een waardebon of naturaprijs geschonken door de 18 deelnemende handelaars in ontvangst nemen.

De drie hoofdwinnaars met de deelnemende handelaars.
Sven Ponsaerts De drie hoofdwinnaars met de deelnemende handelaars.

De herinrichting van de dorpskern van Baal is nog niet voltooid. Er is nog geen doorgaand verkeer mogelijk. Zo blijven het kerkplein en het kruispunt aan de Remerstraat nog tot ongeveer 10 oktober afgesloten. Maar voor de bewoners, handelaars en hun klanten is het ‘ergste leed’ ondertussen nu dus wel geleden.

Alle winnaars van Baal Bereikbaar, met de deelnemende handelaars.
Sven Ponsaerts Alle winnaars van Baal Bereikbaar, met de deelnemende handelaars.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.