Tremeloop schenkt 1.000 euro aan vzw OKiN en vzw Kinderkankerfonds

Tremeloop schenkt 1000 euro aan het goede doel
Foto rv Tremeloop schenkt 1000 euro aan het goede doel

De vijfde editie van de Tremeloop schenkt opnieuw een deel van haar winst aan het goede doel. Dit jaar mocht de lokale loop 300 volwassenen en 60 kinderen verwelkomen. De lopers konden kiezen tussen 5 of 10 kilometer. Van de opbrengst gaat 500 euro naar vzw Kinderkankerfonds en 500 euro naar vzw opvang kinderen in nood (OKiN). Deze laatste vereniging vangt kinderen op van de meest besmette gebieden van Wit-Rusland, na de kernramp in Tsjernobyl. De organisatie biedt kinderen, die voornamelijk uit arme gezinnen komen, een gezondheidsvakantie aan van een of twee maanden in Vlaamse huisgezinnen. Tremeloop vond dit jaar plaats op een nieuwe locatie voor de kerk. Opvallend: bij de vrouwen werd er op de 10 kilometer een wedstrijdrecord gelopen van minder dan 36 minuten. 

Editie 2020

De organisatie van Tremeloop wil volgend jaar enkel een nieuwe loop organiseren met de steun van de gemeente Tremelo. “Wij zullen volgend jaar enkel verder doen als de gemeente steun biedt en mee in het verhaal stapt”, aldus organisator Paul Winnepenninckx. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.