Tremelo bouwt openbaar verlichtingspark om naar leds

Illustratiebeeld.
Gemeente Tremelo Illustratiebeeld.
Het gemeentebestuur van Tremelo heeft beslist om haar openbaar verlichtingspark tegen 2030 integraal om te bouwen naar zuinige led-verlichting. Het project wordt uit handen gegeven aan netbedrijf Fluvius. 

In Tremelo staan momenteel 2.768 verlichtingstoestellen, waarvan 63 leds (2,5%). Het energieverbruik van openbare verlichting vertegenwoordigt ongeveer de helft van de totale energiekosten van de gemeente. Bovendien stijgen de onderhoudskosten van de bestaande armaturen. Dankzij de snelle led-ombouw zal de gemeente jaarlijks een aanzienlijke kostenbesparing realiseren en een daling van het energieverbruik en de CO2-uitstoot met 40% tegen 2030.Tegelijk biedt de ombouw op termijn ook mogelijkheden om specifieke ingrepen te doen op het vlak van sfeer, veiligheid of toepassingen voor slimme steden.

Om het volledige lichtpark om te bouwen tegen 2030 moeten er 225 toestellen per jaar worden omgebouwd. Eind dit jaar wordt er allereerst gestart met de openbare verlichting op de verbindingswegen. 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • dirk verplaetse

    Kan alleen maar toegejuicht worden. Nu staat er pal voor mijn huis een felle gele halogeenlamp meer mijn tuin te verlichten dan de straat. Alles moet 's avonds dicht vooraan, of we slapen in het zonlicht. Hopelijk is die led verlichting meer doelgericht op de straat zelf te richten.