Nieuw 'Omnisportveld Wiske Maes' geopend

Een aantal Tremelose schoolkinderen probeert het nieuwe omnisportpark al meteen uit.
Foto Ponsaerts Een aantal Tremelose schoolkinderen probeert het nieuwe omnisportpark al meteen uit.
In het recreatiedomein Parkheide in Tremelo is gisteren het nieuwe 'Omnisportveld Wiske Maes' officieel geopend. Het multifunctionele buitensportterrein, bestaande uit een multisportkooi voor groepssporten en een uitgebreide fitnesszone, werd genoemd naar haar bezieler, de vorig jaar overleden schepen van Sport Marie-Louise Maes.

"De realisatie van een omnisportveld was een van de actieplannen die onze voormalige schepen van Sport wijlen Marie-Louise Maes hoog in het vaandel droeg", weet Chris Lievens, voorzitter van het AGB Tremelo, dat de nieuwe infrastructuur liet bouwen. "Het was haar wens dat er op Parkheide een omnisportveld kwam. Als eerbetoon geven wij het graag haar naam." Het nieuwe sportveld bestaat uit een omnisportkooi met basketbalringen en twee doelen. Het leent zich uitstekend voor groepssporten zoals minivoetbal, basketbal, hockey en minitennis. Rond de kooi is ook een kleine looppiste voorzien. Het fitnessgedeelte werd uitgerust met een crosstrainer, fiets en diverse trainingstoestellen. Zowel beginnende sporters als gevorderden, tieners en senioren komen hier aan hun trekken. Een gratis gepersonaliseerde app toont alle oefenmogelijkheden. De zogenaamde 'street work-out' is de allereerste soortgelijke opstelling in België, een primeur dus. "Met de realisatie van dit nieuwe omnisportveld zetten we recreatiedomein Parkheide nog meer op de kaart als dé Tremelose 'place-to-be' voor sporten, ontspannen en genieten in een groene omgeving en gezonde buitenlucht", zegt schepen van Sport Marc Verlinden (Open Vld).


Het omnisportterrein is voor iedereen dagelijks gratis toegankelijk, en blijft verlicht tot 23 uur. De hele nieuwe buitensportinfrastructuur kostte zo'n 210.000 euro. Eerder dit jaar werd ook de naastgelegen speeltuin van Parkheide al vernieuwd. Een renovatie van de tennisvelden en taverne staan nog op de planning. (SPK)