Kinderen die koeken zingen overheersen het straatbeeld

Kinderen die koeken zingen overheersen het straatbeeld in Tremelo.
Vertommen Kinderen die koeken zingen overheersen het straatbeeld in Tremelo.
“Oudjaar, Nieuwjaar, twee koeken is een paar. Ik wens U een gelukkig Nieuwjaar!”, werd wel duizenden keren gezongen in het centrum van Tremelo. Minstens vijfhonderd koekenzangertjes kleurden op oudejaarsdag de winkelstraat, die speciaal voor hun veiligheid werd afgezet.
Kinderen die koeken zingen overheersen het straatbeeld in Tremelo. De kinderen wisten kledijzaak Van Dessel goed liggen om er snoep bij elkaar te zingen.
Vertommen Kinderen die koeken zingen overheersen het straatbeeld in Tremelo. De kinderen wisten kledijzaak Van Dessel goed liggen om er snoep bij elkaar te zingen.

“Nieuwjaarke zoete, ons varken heeft vier voeten. Vier voeten en ne staart, is dat dan geen koekske waard?”, werd ook veelvuldig uit volle keel gezongen door de vele kindjes die overal getrakteerd werden op een open deur, lachende gezichten en vooral veel koeken en snoep. De sfeer van de mama’s en papa’s met hun kindjes op straat was uitgelaten en vrolijk.

Kinderen die koeken zingen overheersen het straatbeeld in Tremelo. Bij apotheek Naegels kwamen de kleinsten enthousiast een Choco Prince vragen.
Vertommen Kinderen die koeken zingen overheersen het straatbeeld in Tremelo. Bij apotheek Naegels kwamen de kleinsten enthousiast een Choco Prince vragen.

Bij onder andere kledingszaak Van Dessel en apotheek Naegels werden de grijpgrage handjes met snoep en veel ander lekkers beloond. Bij schepen van ondermeer financiën, begroting en leefmilieu en ontwikkelingssamenwerking Diane Willems (CD&V) kregen de kinderen frisse mandarijntjes toegestopt.

Kinderen die koeken zingen overheersen het straatbeeld in Tremelo. Schepen Diane Willems deelt mandarijnen uit.
Vertommen Kinderen die koeken zingen overheersen het straatbeeld in Tremelo. Schepen Diane Willems deelt mandarijnen uit.

In ondermeer de gemeentes Tremelo, Keerbergen, Haacht en Bonheiden is koeken zingen een traditie met een rijk verleden die jaarlijks enorme navolging krijgt.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.