Gemeentepersoneel geeft goed voorbeeld en ruilt drie weken lang de auto in voor een elektrische fiets

De Fietstest in Tremelo is van start gegaan
Foto rv De Fietstest in Tremelo is van start gegaan

Het gemeentepersoneel van Tremelo doet mee aan de Fietstest. Dat is de mobiliteitscampagne van de provincie Vlaams-Brabant om meer werknemers op de fiets te krijgen. De provincie stelt daarvoor gratis elektrische fietsen ter beschikking. Zo'n 18 gemeentepersoneelsleden van Tremelo ruilen daarom drie weken lang hun auto in voor een elektrische fiets. De gemeente Tremelo wil de komende jaren werk maken van de verbetering van de fietsinfrastructuur. “Daarom moeten we als werkgever het goede voorbeeld geven en medewerkers aanzetten tot duurzaam woon-werkverkeer. Met onze deelname aan de Fietstest geven we onze werknemers een duwtje in de rug om voor korte verplaatsingen de overstap naar de fiets te maken”, klinkt het bij de gemeente. 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Paul Verbeeck

    Sinds het nieuwe bestuur aan de macht is , liggen de fietspaden er nog slechter bij , veel vuil en rommel op de fietspaden ,meer overhangende takken . Als zogenaamde fietsgemeente , verwachten we wel beter onderhoud .