Geen strafvermindering voor dronken schepen

Bertrand Eraly (CD&V) is rijbewijs vijf maanden kwijt

Schepen Bertrand Eraly (CD&V) uit Tremelo heeft geen strafvermindering gekregen van de rechter voor dronken rijden. 
Bertrand Eraly (56) is schepen van Ruimtelijke Ordening en Senioren in Tremelo.
Vertommen Bertrand Eraly (56) is schepen van Ruimtelijke Ordening en Senioren in Tremelo.

Eraly (56) tekende beroep aan tegen het vonnis waarin hij veroordeeld werd tot vijf maanden rijverbod en 3.200 euro boete. De schepen was vorig jaar op 29 juli op weg naar huis van de Baalse stratenloop. Hij zwalpte daarbij over de baan, nam een bocht langs de binnenzijde om daarna verder te rijden over het fietspad. Agenten plukten hem uit het verkeer en stelden vast dat Eraly wankel op zijn benen stond en met dubbele tong praatte. Na de vaststellingen kroop hij meteen terug achter het stuur terwijl zijn rijbewijs net voor 15 dagen was ingetrokken. 

De rechter oordeelde dat er geen redenen waren om een andere straf uit te spreken dan in het eerste vonnis. Ze verwees naar de hoge graad van alcoholintoxicatie. Eraly blies 1,8 promille. “De beklaagde is al eens eerder veroordeeld voor alcoholintoxicatie en diverse verkeersdelicten”, aldus de rechter. Eraly sloeg destijds meteen mea culpa. “Ik wil zeker niet goedpraten wat er gebeurd is, maar het is wel menselijk.” 

Eraly is schepen van Ruimtelijke Ordening en Senioren in Tremelo. Hij is kandidaat bij de komende gemeenteraadsverkiezingen als lijstduwer voor CD&V. Naast het rijverbod en de geldboete moet Eraly ook opnieuw slagen voor de medische en psychologische proeven van het rijexamen. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.