Exclusief voor abonnees

Gamer Yannick (22) trekt als enige Belg naar Atlanta voor WK Paladins: “Spel al een miljoen keer gespeeld”

Yannick Heus met zijn MVP-award
Vertommen Yannick Heus met zijn MVP-award
De 22-jarige Yannick Heus uit Baal is de laatste maanden helemaal doorgebroken in de gamingsector. Hij is kampioen in het spel Paladins en hij tekende onlangs een contract bij Virtus Pro om in Atlanta aan de slag te gaan als professioneel gamer. Sindsdien is het zijn fulltime job, met een vast loon.

Dag Yannick of beter gezegd gamer Eraze. Vertel eens, wanneer is die interesse in gamen gestart?

Ik zat al van kinds af aan op de computer. In het begin waren dat gemakkelijke spelletjes zoals flipperkast en mijnen vegen (lacht). Vanaf mijn 10 jaar begon ik regelmatiger na school online te gamen. Het begon bij een paar uurtjes, maar omdat ik me zo goed amuseerde, stak ik er meer en meer tijd in. Rond mijn 13 jaar ben ik dan gestart met schietspelletjes en dat is wat ik nu ook speel. Ik gamede gemakkelijk acht uur per dag. 

Je hebt 13% van dit artikel gelezen
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Marco Debart

    Amai, daar kun je nog al eens trots op zijn hé. ( sarcasme) En hoe kan een kind van 13 alle dagen 8 uur gamen ?