Familievereniging Pater Damiaan viert 25-jarig jubileum

De Pater Damiaanfamilie viert haar 25-jarig jubileum
Foto rv De Pater Damiaanfamilie viert haar 25-jarig jubileum
De Pater Damiaanfamilie is samengekomen in Tremelo om het 25-jarig bestaan van haar vereniging te vieren. Dit jaar is tevens ook bijzonder, want onze grootste Belg Pater Damiaan is 10 jaar heilig verklaard.

De Pater Damiaanfamilie kwam zaterdag samen aan Huize De Veuster, vlakbij het geboortehuis van Damiaan. Heilige grond, want de jonge Jef De Veuster heeft daar ongetwijfeld gespeeld en gewerkt. De familievereniging groepeert de nakomelingen van de ouders van Pater Damiaan. De afstammelingen zijn verdeeld over tien familietakken die telkens verwijzen naar de zonen en dochters van Damiaans broers Leonce en Gerard. Zij spraken over Pater Damiaan als ‘Nonkel Jef’. Zo’n 170 afstammelingen zakten zaterdag af naar Huize De Veuster voor de familiedag. 

De familieleden konden genieten van een hele namiddag vol activiteiten, met als rode draad kunst. Ze bezochten onder meer het recent vernieuwde Damiaanmuseum. Daarnaast werd Jo Decaluwe, van het Gentse theater ‘Tinnenpot’, uitgenodigd. Hij bracht een fragment uit zijn voorstelling ‘Damiaan’ naar het boek van Aldyth Morris.

Creatieve familieleden

Op de viering kregen creatieve familieleden speciale aandacht. In een bescheiden expositie presenteerden zij zelfgemaakte kunstwerken. Om de feestelijke dag in de kijker te zetten, werd er ook een Damiaanschilderij van de hand van Walter Vannetelbosch onthuld en overhandigd aan Huize De Veuster. Het 25-jarig jubileum werd ten slotte afgesloten met een receptie en barbecue. 

De overhandiging van het Damiaanschilderij aan Huize De Veuster
EDLL De overhandiging van het Damiaanschilderij aan Huize De VeusterReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.