Buitenschoolse kinderopvang Pimpernel blaast 25 kaarsjes uit

De buitenschoolse kinderopvang Pimpernel in Tremelo bestaat 25 jaar
Patrick Vertommen De buitenschoolse kinderopvang Pimpernel in Tremelo bestaat 25 jaar
De buitenschoolse kinderopvang Pimpernel viert haar 25-jarig bestaan in stijl. De kinderen werden door de gemeente Tremelo getrakteerd op heel wat lekkers zoals pizza’s en frietjes, maar ook een kinderdisco en springkastelen ontbraken niet. 

Op beide gemeentelijke opvanglocaties in Baal was het vandaag groot feest voor de kleuters en lagere schoolkinderen, want Pimpernel bestaat 25 jaar. Sonia Heremans (55) stond aan de wieg van de buitenschoolse kinderopvang in Tremelo. “Pimpernel is 25 jaar geleden ontstaan door de samenwerking met de scholen. Zij hadden nood aan opvang en dan heeft de gemeente haar schouders daar onder gezet. We zijn begonnen met 30 erkende plaatsen en zeven begeleiders en ondertussen zitten we al aan 126 erkende plaatsen, 19 begeleiders en drie opvanglocaties”, aldus Sonia.

Dagelijks maken een 140-tal kinderen gebruik van de voor- en naschoolse kinderopvang. Tijdens de vakantie is er plaats voor 120 kinderen tussen 2,5 en 12 jaar. Pimpernel heeft ondertussen drie afdelingen. “Het gebouw van de opvanglocatie Bonten Os is volledig gerenoveerd. We zullen als bestuur ook in de toekomst blijven investeren in buitenschoolse kinderopvang in onze gemeente”, aldus schepen van buitenschoolse kinderopvang, Diane Willems. De kinderen waren alvast enthousiast: “We hebben in het doolhof gespeeld, veel grappig foto’s getrokken en vooral veel gegeten”, klinkt het bij de kleinsten.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.