Brand die mobilhome en deel van huis in de as legt niet aangestoken

De brand verwoestte de mobilhome volledig. Ook het dak en een deel van de eerste verdieping werd vernield.
KAR De brand verwoestte de mobilhome volledig. Ook het dak en een deel van de eerste verdieping werd vernield.
Volgens een deskundige is de brand die vrijdagavond een mobilhome en een deel van een huis in de Bollostraat in Tremelo in de as legde accidenteel. Een bomenrij vatte er vuur wellicht door “vonken uit een schouw of een sigarettenpeuk.”

De bewoners werden vrijdagavond om 19 uur opgeschrikt door de vuurzee en verzengende hitte. Een bomenrij die de tuin van die van de buren scheidt, vatte om nog onbekende reden vuur. Het vuur sloeg over op hun camper die naast het huis geparkeerd stond. Daarna sloeg het vuur over op de eerste verdieping van het huis en op de veranda van de buren.

De Leuvense brandweer kreeg hulp van de brandweerpost in Aarschot, maar de mobilhome kon niet meer gered worden. De schade aan het huis is aanzienlijk. Het werd onbewoonbaar verklaard, waardoor de bewoners elders onderdak moesten zoeken. Ze bleven wel ongedeerd. “We hoorden vier luide knallen, wellicht de banden en de ramen die sprongen. De gasflessen in de mobilhome zijn niet ontploft, maar wel leeg gebrand. In de mobilhome zat ook een tank van 70 liter”, zeggen de eigenaars.

Het parket stuurde het labo en een branddeskundige ter plaatse. “We mochten het onderzoek niet bijwonen en moesten bij de buren wachten.  Ze wilden het eerst nog verzegelen, omdat het te gevaarlijk was door de instabiliteit van de muren. De buren hebben alleen maar buitenschade.” 

Een branddeskundige kwam zondag ter plaatse met een speurhond om kwaad opzet uit te sluiten. “De coniferenhaag tussen de twee huizen is in brand gevlogen. Volgens de deskundige zijn er geen aanwijzingen voor brandstichting. Wellicht ontstond de vuurzee door vonken uit een schouw of een sigarettenpeuk”, aldus parketwoordvoerster Sarah Callewaert.

Van de mobilhome blijft niets meer over.
KAR Van de mobilhome blijft niets meer over.
Het huis werd onbewoonbaar verklaard.
KAR Het huis werd onbewoonbaar verklaard.
De brand was van straten verder zichtbaar.
RV De brand was van straten verder zichtbaar.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.