Baal Beach opent met nieuwe zomerbar en kiest terug voor ‘lokaal’

De vrijwilligers op Baal Beach
Vertommen De vrijwilligers op Baal Beach
De aftrap van Baal Beach is gegeven met de opening van de nieuwe beachbar. Met de slogan ‘keep it simple, keep it local’ kiest de organisatie ervoor om terug naar de eerder kleine en lokale roots te gaan. Tot en met zondag kan je op het strand van Baal terecht voor een drankje, een zomerfeest en naar jaarlijkse traditie ook voor de beachvolleybalwedstrijden. 

Baal Beach, tot vorig jaar nog Beachvolleybal Deluxe genoemd, kiest terug voor een lokaler en eenvoudiger concept. “Onze baseline is ‘keep it simple, keep it local’, dat klinkt banaal maar het helpt wel. Op alle mogelijk vlakken trekken we die baseline door en houden we het dit jaar terug eenvoudiger. Van sponsors tot ploegen en leveranciers. Voordien waren er avonden met 7000 man, dat is eigenlijk veel te groot voor een dorp als Baal-Tremelo. Daar kruipt enorm veel energie in en je mist eigenlijk de feeling met de hoofddoelgroep, namelijk de inwoners”, zegt organisator Stijn Saliën. Dit jaar dus geen VIP rooms meer, maar gewoon een gezellig samen zijn. De toegangskaarten voor het bekende strandfeestje op zaterdagavond zijn daardoor ook bijna gehalveerd in prijs, van 14 euro naar 8 euro. Je kan er ook voor kiezen om 10 euro te betalen en de overige 2 euro te doneren aan het goede doel. Geen 7000, maar slecht 1000 beschikbare tickets dit jaar.

Nieuw: vijfdaagse beachbar

Tot vorig jaar was het enkel volleybal van vrijdagnamiddag tot zondagavond. Dit jaar zet de organisatie terug in op plezier voor zowel jong als oud en beginnen de activiteiten al op woensdagavond. “We hebben vernieuwd met een beachbar en terras dat vijf dagen zal open zijn. We beginnen vanavond rustig, maar iedereen is welkom om eentje te komen drinken”, aldus de organisatie. Het programma werd overigens ook uitgebreid met een Kids Cup op donderdag en een officieel zomerfeest met dj’s op vrijdagavond. 

Lokale jeugd is organisator van de toekomst

“Het is nu 20 jaar beachvolleybal in Baal en symbolisch hadden we onderling beslist om van naam te veranderen. We zijn met een paar jonge mannen van de lokale chiro opnieuw gestart en vandaar noemt het evenement ook terug simpel en gemakkelijk Baal Beach”, aldus organisator Stijn. De oudere generatie trekt zich stilaan terug uit de organisatie en laat het verder aan de jeugd over. “De jeugd van de Chiro zal het vanaf volgend jaar overnemen en dat werkt nu al. Je merkt dat in kleine dingen, maar ze zitten vooral boordevol enthousiasme”, aldus Stijn. 

Nog tot en met zondag kan je iets drinken in de nieuwe zomerbar of gewoon supporteren voor je favoriete ploeg tijdens de traditionele beachvolleybalwedstrijden. Meer informatie over de ticketverkoop vind je op www.baalbeach.be

Baal Beach keert terug naar zijn roots
Vertommen Baal Beach keert terug naar zijn rootsReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.