Afscheid van voormalig schepen André Wouters (72)

In Tremelo wordt woensdag afscheid genomen van voormalig schepen André Wouters. Wouters overleed afgelopen woensdag op 72-jarige leeftijd. 30 jaar lang was hij actief in het Tremelose gemeentebestuur.
André Wouters
RV André Wouters

André Wouters zetelde van 1983 tot en met 2000 voor de liberalen als gemeenteraadslid in Tremelo. Tijdens de legislatuur van 2001 tot en met 2006 maakte hij voor Open Vld ook deel uit van het bestuurscollege. Als schepen had hij onder meer de bevoegdheden Financiën en Lokale Economie. “André zetelde al lang in de gemeenteraad toen ik er mijn intrede deed”, zegt burgemeester, en voormalig partijgenoot Paul Dams. “Tot 2001 zaten we samen in de oppositie. Als schepen zorgde André onder meer mee voor de uitbouw van het handelscentrum.”

Na deze periode zette de door en door liberale Tremelonaar zich nog zes jaar lang in als gemeenteraadslid (2007 - 2012). Door onenigheden binnen de liberale partij was dat de laatste jaren van zijn politieke loopbaan wel als onafhankelijke. Voor de verkiezingen van 2012 stelde hij zich niet meer kandidaat.

Wouters kende ook een succesvol sportief verleden. Zo voetbalde hij als jonge twintiger nog in de hoogste competitie voor KV Mechelen, en was hij later jarenlang actief als speler en trainer bij Olympia Wijgmaal. Beroepsmatig werkte Wouters altijd voor de Algemene Centrale der Liberale Vakverbonden van België (ACLVB).

Wouters overleed woensdag in het Imeldaziekenhuis in Bonheiden aan een slepende ziekte. De uitvaartplechtigheid rondom de asurne zal komende woensdag vanaf 10 uur plaatsvinden bij Uitvaartcentrum Eraly, Kruisstraat 169 in Tremelo.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Julien Bohets

    Mijn oprechte innige deelname met het verlies van een super fijne man en een goede vriend voor vele tremelonaren. R.i.p beste vriend.

  • viviane roels

    Oprechte deelneming