"Onze 'Wall of Fame' krijgt vorm"

OOK TWEEDE WK-FIETS WOUT VAN AERT KRIJGT PLAATSJE IN WINKEL NIELS ALBERT

Paskal Teugels en Niels Albert bij de WK-fiets van Wout Van Aert in de Niels Albert Bike Store.
Sven Ponsaerts Paskal Teugels en Niels Albert bij de WK-fiets van Wout Van Aert in de Niels Albert Bike Store.
De fiets waarmee Wout Van Aert afgelopen zondag opnieuw wereldkampioen werd, prijkt in de fietsenwinkel van zijn ploegleider Niels Albert in Tremelo. Ongewassen en in exact dezelfde staat zoals hij over de meet bolde, zoals de traditie in Niels' winkel dat wil. "Wederom een exemplaar voor onze toekomstige 'Wall of Fame'", weten Albert en vennoot Paskal Teugels.

Liever dan hem bij zichzelf thuis op zolder weg te zetten, wou Wereldkampioen Wout Van Aert zijn jongste kampioenenfiets 'in de etalage'. En waar kan dat beter dan in de fietsenwinkel van zijn ploegleider Niels Albert? De Felt met groene tubes prijkt er naast enkele andere 'memorabele' crossfietsen - onder meer Niels' eigen kampioenenfietsen waarmee hij in 2003 de Wereldbeker en in 2012 het Wereldkampioenschap in Koksijde won. Maar ook de eerste WK-fiets van Van Aert stond al in de zaak langs de Kruisstraat. "Vorig jaar van Wout gekregen, voor mijn 30ste verjaardag - een zeer aangename verrassing", vertelt Albert. "Net als mijn eigen kampioenenfietsen zijn ze beide nooit gewassen. Dat zal ook niet gebeuren. Ze staan hier zoals ze over de streep zijn gekomen; er is zelfs niet meer mee geschakeld."

Hangen eveneens in de 'Hall of Fame': ook de vorige WK-fiets van Van Aert (boven) en het exemplaar waarmee Niels zelf het WK in Koksijde won in 2012 (onder).
Sven Ponsaerts Hangen eveneens in de 'Hall of Fame': ook de vorige WK-fiets van Van Aert (boven) en het exemplaar waarmee Niels zelf het WK in Koksijde won in 2012 (onder).

Unieke traditie

Voor de recentste WK-fietst betekent dat dus ook mét de ondertussen beruchte groene banden. "Het is een gewoonte waarmee ik indertijd ben begonnen. Nee, bij mijn weten is er geen andere crosser die er dezelfde traditie op nahoudt of hield", aldus nog Albert. "Hopelijk mogen er de komende jaren nog veel volgen."

Sven Ponsaerts

Liboton en Nys

"Anders dan de 'cadeaufiets' van vorig jaar, blijft deze wel eigendom van Van Aert", weet vennoot Paskal Teugels.


"Maar ondertussen begint onze 'collectie' van 'bijzondere exemplaren' wel te groeien. Want ook van Roland Liboton hebben we een fiets in huis, en zelfs van Sven Nys staat er hier een fluogele tweewieler. Het is een van de vijf laatste door hem professioneel gebruikte fietsen - niet gekregen, maar rechtstreeks van hem gekocht. De collectie is toch wel speciaal, zeker voor de liefhebbers. Een 'bedevaartsoord' is het nog niet, maar af en toe zien we hier toch mensen die specifiek voor deze fietsen binnenkomen. En om er de bijhorende selfies mee te nemen natuurlijk (lacht). Daarom zullen ze allemaal een mooi plaatsje krijgen aan de 'Wall of Fame' die we in ons aangrenzende nieuwbouwgedeelte voorzien. Dat hopen we eind april, begin mei te kunnen openen. Naast de muur met 'memorabele fietsen' komt er onder meer ook een koffiecorner, waar men rustig de krant zal kunnen lezen."