Treinpark geeft groene impuls aan Centrale Werkplaatsen

De Centrale Werkplaatsen groeien stilaan uit tot het kloppend hart van Kessel-Lo. De site evolueerde de voorbije jaren tot een levendige buurt met een mooie mix van woningen, handel, ruimte voor horeca, kunst en cultuur. Gisteren werd ook het splinternieuwe Treinpark voorgesteld. "Anderhalve hectare om te genieten", zegt schepen Mohamed Ridouani (sp.a).

De Centrale Werkplaatsen zijn het afgelopen jaar verder uitgegroeid tot een woonwijk met plaats voor verschillende functies en een mooi openbaar domein. Sinds kort kunnen de mensen ook genieten in het Treinpark.

"Er is uiteraard veel aandacht besteed aan groen in de buurt. Sinds kort is het Treinpark klaar, een nieuw groen park voor Kessel-Lo", aldus schepen Mohamed Ridouani (sp.a). "Anderhalve hectare om in te spelen, te genieten, te rusten of te wandelen. Heel belangrijk, want door dit nieuwe park groeien de Centrale Werkplaatsen verder uit tot een centrale plek in Kessel-Lo waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. Er is trouwens nog ruimte voor groen, ruimte die we samen met de buurt gaan inrichten. De strook naast Hal 4 en 5 en het toekomstige Blauwputplein is ideaal voor bomen en speelwater. Voor de (tijdelijke) invulling daarvan gaan we de ideeën van de buurtbewoners vragen, onder meer tijdens het feest voor de inhuldiging van het Treinpark. Dat doen we op zaterdag 17 september vanaf 14 uur", zegt schepen Ridouani.

Het is verder ook uitkijken naar de verdere ontwikkelingen van onder meer Hal 5, die ruimte zal bieden aan een groep van creatieve bedrijfjes, het grote Blauwputplein of het Wisselspoor dat het meest gezinsvriendelijke woonproject van Vlaanderen belooft te worden.

(BMK)

Schepenen Mohamed Ridouani en Dirk Robbeets en Lien Geysen van AGSL op de site van het Treinpark.
Vertommen Schepenen Mohamed Ridouani en Dirk Robbeets en Lien Geysen van AGSL op de site van het Treinpark.