Met politielinten zijn rijen gemaakt voor reizigers naar de kust.
Volledig scherm
Met politielinten zijn rijen gemaakt voor reizigers naar de kust. © Marc Baert

Treinen richting kust worden extra in de gaten gehouden, politie houdt ook coronacontroles in stations

BrusselDe federale spoorwegpolitie controleert in verschillende treinstations of reizigers de coronamaatregelen respecteren. Omdat het zonnig weer is, verwacht de politie extra reizigers richting de kust. “We willen voorkomen dat het te druk wordt op de perrons.”

 1. “Een cavaatje na het fietsen? Wij lusten ook graag een biertje!”: vrouwelijke wielerclubs worden steeds populairder en zijn al lang geen uitzondering meer
  PREMIUM
  Brugge/Jabbeke/Diksmuide/Oostkamp/Bredene

  “Een cavaatje na het fietsen? Wij lusten ook graag een biertje!”: vrouwelij­ke wieler­clubs worden steeds populair­der en zijn al lang geen uitzonde­ring meer

  De tijd dat fietsen op zondag een mannenzaak is, ligt definitief achter ons. Vrouwelijke wielerclubs schieten her en der als paddenstoelen uit de grond en corona heeft die trend alleen maar versterkt. Sommige ploegjes nemen zelfs al het woord ledenstop in de mond. Maar wat maakt wielrennen plots zo populair bij vrouwen? En waarin onderscheiden zij zich van de mannelijke wielertoeristen? Wij vroegen het aan de Fietsvedetjes en enkele andere populaire clubjes in de kustregio. Eén ding is zeker: de vrouwen lusten evengoed een biertje na hun ritjes.
 2. Miss België-finaliste en militair Shana (22) stapt muziekwereld in met allereerste single: “Alles valt nu mooi op zijn plaats”
  Hasselt/Diest

  Miss Bel­gië-finaliste en militair Shana (22) stapt muziekwe­reld in met allereer­ste single: “Alles valt nu mooi op zijn plaats”

  Drie jaar geleden mochten we al met haar kennis maken als Miss België-finaliste, en vandaag is Shana Vanfraechem (22) opnieuw op weg om het podium te veroveren. De ambitieuze jongedame en ingeweken Hasselaar brengt vrijdag haar eerste single ‘LOEV’ uit, mét verschijning van ex-‘Tempation Island’-deelnemer Fabrizio Tzinaridis in de bijhorende videoclip. En het zal niet haar laatste hit zijn. “Mijn twee volgende nummers staan ook al klaar om af te vuren", lacht Shana.
 1. REPORTAGE. De verdoken armoede in Leuven: “Ik was drie jaar lang dakloos, maar niemand wist het”
  PREMIUM
  Leuven

  REPORTAGE. De verdoken armoede in Leuven: “Ik was drie jaar lang dakloos, maar niemand wist het”

  “Leuven is een rijke stad, maar er is een schaduwkant.” Ze hebben nog wel een ‘bevriend’ dak boven hun hoofd, maar het had niet veel gescheeld of ze sliepen op straat. Een onverwachte financiële tegenslag of eenzaamheid die overgaat naar ernstige drugverslaving: onze reporter ging mee aanschuiven voor een 1 euro-maaltijd bij armoede-organisatie Poverello, en sprak er met twee sofasurfers, een hippe naam voor iemand in een precaire woonsituatie. “Ik schaam me, maar ik heb al twee dagen niet gegeten.”
 1. Zijn er ook versoepelingen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"
  Play

  Zijn er ook versoepe­lin­gen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"

 2. Volg samen met Sven Ornelis en stadsgids Patrick een culinaire tour in New York
  Play

  Volg samen met Sven Ornelis en stadsgids Patrick een culinaire tour in New York