Vrouw aangereden door sprintende renners na finish

De vrouw werd voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht.
JHM De vrouw werd voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht.
Een vrouw die afgelopen weekend de koers aan het volgen was in Torhout werd na afloop voorbij de finish aangereden door twee sprintende renners. De vrouw werd voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht.

Het incident gebeurde zaterdagmiddag na afloop van de wedstrijd voor elite zonder contract georganiseerd door wielerclub Door Eendracht Sterk. De wedstrijd vond plaats onder een stralende zon en er kwamen 142 renners aan de start. Bij de finish liep het echter verkeerd in een spurtduel tussen winnaar Ciske Aneca uit Ruddervoorde en de Britse renner James Jenkins. Beiden zaten volop in de spurt toen ze zich net na de finish verkeken op een scherpe bocht. Ze kwamen zo deels in het publiek terecht die volgens getuigen niet achter maar voor de afsluithekkens stonden. De twee renners kwamen er met de kleerscheuren vanaf maar een vrouw in het publiek werd geraakt. Ze werd met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.