Parking aan zwembad krijgt meer groen

Tussen eind juni en eind september laat de stad Torhout de parking aan het zwembad heraanleggen. Dat is niet toevallig tijdens de schoolvakantie, want vooral leerkrachten van de nabijgelegen Sint-Rembertgroep maken er gebruik van.


De parking krijgt op verschillende plaatsen meer groen. Dat gaat ten koste van vijf parkeerplaatsen, wat de totale capaciteit op 178 brengt. Voor de 57 plaatsen op de kleine zwembadparking blijft de blauwe zone gelden. Op de grote zwembadparking zal er verder onbeperkt en gratis geparkeerd kunnen worden. Nieuw zijn de laadpalen voor twee elektrische voertuigen ter hoogte van de rand van het sportstadion langs de Industrielaan. Er komen ook nieuwe overdekte fietsenstallingen.Het kruispunt van de Bruggestraat met de Karel de Goedelaan wordt versmald met een afzonderlijke in- en uitrit voor de parking. De bushalte wordt verschoven naar de Bruggestraat. De totale kostprijs bedraagt net geen 260.000 euro.


"Veel geld voor een beetje nieuw asfalt", vindt Paul Dieryckx (sp.a). "Beter had de stad wat geld daarvan opzij gelegd voor de stadskernvernieuwing." (BHT)