Nieuwe verlichting langs Groene 62 springt aan wanneer fietser of wandelaar nadert

De Groene 62.
Benny Proot De Groene 62.
Energiebedrijf Fluvius start maandag in opdracht van de provincie West-Vlaanderen met het plaatsen van verlichting langs het fietspad van de Groene 62, tussen de Aartrijkestraat en de Steenveldstraat in Torhout. 

Over een lengte van een kilometer wordt duurzame ledverlichting met bewegingsdetectie geïnstalleerd. Die gaat vanzelf op volle sterkte branden wanneer een wandelaar of fietser wordt gesignaleerd. Op andere momenten blijven de lichten gedimd. Er is ook gekozen voor ledlampen met een specifiek warm kleurenspectrum, dat minder impact heeft op de vleermuizen.

Omleiding

In een eerste fase zal de leiding worden geplaatst om de verlichting op aan te sluiten. Deze graafwerken zullen vermoedelijk een week duren, tot en met 31 januari. Om de veiligheid te garanderen, wordt het fietspad tijdens deze werken volledig afgesloten voor fietsers en wandelaars. Er is een omleiding via de Steenveldstraat, Heidestraat, Warandestraat en Aartrijkestraat. In een tweede fase zullen dan de verlichtingspalen worden geplaatst en aangesloten op het openbaar verlichtingsnet van de stad Torhout. Die werken zullen fietsers en wandelaars niet hinderen. Tegen maart is alles afgerond.