Medestudenten verongelukte Charlotte (18) krijgen psychologische opvang, hogeschool richt rouwhoekje in: “Ze blijft voor altijd studente van Vives”

Torhout Vives richt rouwruimte in na het dodelijke ongeval van Charlotte Gysel
Benny Proot Torhout Vives richt rouwruimte in na het dodelijke ongeval van Charlotte Gysel
De Vives-Hogeschool in Torhout heeft psychologische opvang voorzien voor de medestudenten van Charlotte Gysel (18). De jonge studente kwam vrijdagavond om het leven nadat ze in Kortemark frontaal werd aangereden door een pick-up. De Oekraïense bestuurder (38) was onder invloed, reed véél te snel en was bovendien aan het spookrijden. “Het is belangrijk dat de studenten hun emoties kwijt kunnen”, zegt Noël Selis van Vives.

“We blijven achter met verstomming, veel vragen, geen antwoorden en immense onmacht.” Zo omschrijft de directe van hogeschool Vives het gevoel dat momenteel overheerst. Afgelopen weekend kregen ze het verschrikkelijke nieuws dat één van hun studentes om het leven kwam bij een zwaar verkeersongeval. De omstandigheden maakten het des te pijnlijker. Charlotte Gysel (18) werd frontaal aangereden door een zware pick-up die aan hoge snelheid door de bebouwde kom reed. Door de enorme klap werd de Fiat 500 van Charlotte weggeslingerd tegen de gevel van een woning. De 38-jarige aanrijder was eerst ook kritiek, maar is inmiddels buiten levensgevaar. De dertiger was dronken en was al enige tijd aan het zwalpen over de weg. 

Torhout Vives richt rouwruimte in na het dodelijke ongeval van Charlotte Gysel.
Benny Proot Torhout Vives richt rouwruimte in na het dodelijke ongeval van Charlotte Gysel.

Rouwhoekje

“Onze BALO-familie (bachelor in het lager onderwijs, red.) is in diepe rouw”, laat Vives weten. De medestudenten van Charlotte kregen maandagochtend de nodige psychologische ondersteuning en kregen de kans om herinneringen op te halen. Vives zal, samen met het Sint-Jozefinstituut-College waar het meisje eerder school liep, een herdenkingsviering organiseren voor Charlotte. In de campus in Torhout wordt bovendien een rouwhoekje ingericht. De medestudenten van het meisje schreven tijdens het bezinningsmoment enkele teksten die zaterdag zullen voorgelezen worden op de begrafenis. De ouders van het verongelukte meisje lieten afgelopen weekend al verstaan hoezeer de opleiding een passie was van hun dochter. “Ze was net begonnen aan de lerarenopleiding lager onderwijs aan de Vives Hogeschool in Torhout”, aldus de mama en papa. “Charlotte was heel sociaal en kon goed overweg met kinderen. Voor de klas staan was haar grote droom, ze had haar stageplaats hier in Bovekerke al geregeld.” 

Torhout Vives richt rouwruimte in na het dodelijke ongeval van Charlotte Gysel
Benny Proot Torhout Vives richt rouwruimte in na het dodelijke ongeval van Charlotte Gysel

Blijvend herinneren

Bij Vives is het niet de eerste keer dat ze een student verliezen. “Het nieuws over Charlotte is hard aangekomen bij iedereen”, zegt coördinator Noël Selis. “We hebben al contact gehad met haar ouders en willen hen binnen enkele weken enkele tastbare herinneringen overhandigen die vrienden en medestudenten hier nalaten in het rouwhoekje.” Volgens Selis zal de jonge vrouw, die erg geliefd was binnen de school, nog lange tijd herinnerd worden. “We zullen meer dan een week rouwen”, aldus Selis. “Voor de medestudenten is het belangrijk dat ze hun emoties kwijt kunnen. Charlotte blijft voor altijd een studente van Vives. Binnen drie jaar zal haar naam bijvoorbeeld afgeroepen worden bij de diploma-uitreiking van haar huidige klas.” Op vraag van de hogeschool reageerden de medestudenten van Charlotte liever niet. Op sociale media regent het wel steunbetuigingen en mooie woorden aan het adres van de veel te vroeg gestorven studente. 

Charlotte Gysel kwam om het leven bij een zwaar ongeval.
Mathias Mariën Charlotte Gysel kwam om het leven bij een zwaar ongeval.
Het ongeval gebeurde in de Koekelarestraat in Kortemark.
Mathias Mariën Het ongeval gebeurde in de Koekelarestraat in Kortemark.6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Peter Thys

  jammer dat er zoveel verdriet moet, het zou anders zijn mochten rechters,gerecht en advocaten anders redeneren. Die advocaten vooral want het was weer eens iemands anders geliefde dochter (hier).Eens zien wat ze zouden vinden van procedurefouten,onrecht, medelijden mocht het HUN kind zijn

 • Maria Van Breda

  Verschrikkelijk nieuws. Arme Charlotte. Ben het eens met Josse. Die veroorzaker van haar dood moet men veroordelen gelijk een moordenaar. En liefst een zo lang mogelijke straf.

 • marie claire knaepkens

  Als ze eens die dronken chaufeurs wat harder strafte. En die met hunne gsm achter t stuur. Allemaal rijbewijs onmiddelijk afpakken en terug rijexamen volgen ook zonder ongeval. Ze zullen wel eens 2 keer nadenken dan voor ze terug achter stuur kruipen, Veel sterkte aan de familie.

 • Jos Plessers

  Een dronken Oekraïense vent,die in België een jonge meid dood rijdt,bij een veel te hoge snelheid.Heren rechters,hoogste tijd om dronken chauffeurs te berechten als moordenaars.Laat hem vooreerst eens een gigantisch bedrag ophoesten,dan 25j effectief en daarna het land uit.Laat hem in geen geval met enkelband vrij onder voorwaarden,want die vlucht naar zijn vaderland en dan ontloopt hij zijn straf.

 • Lisa Vanfleteren

  En wat gaat de straf weer worden? Schaam u justitie! Veel sterkte aan de nabestaanden. Zoiets valt niet te vatten!