Man slaat vriendin een klaplong en vliegt achter de tralies voor poging tot doodslag

Het gerechtsgebouw in Brugge.
SDVO Het gerechtsgebouw in Brugge.
Een 42-jarige man uit Torhout zit in de cel op verdenking van poging tot doodslag op z’n vriendin. W.A. sloeg de vrouw in een dronken bui in elkaar met een klaplong tot gevolg. Het slachtoffer verkeerde even in levensgevaar.

De feiten vonden zaterdag plaats in de woning van het koppel dat samen twee kinderen heeft. W.A., geen onbekende voor het gerecht, had flink wat gedronken. Hij belde plots zelf een bevriende verpleegster op en zei aan de telefoon dat zijn partner van de trap was gevallen. De toestand van de vrouw was ernstig. De hulpdiensten stelden bij het slachtoffer een klaplong vast en brachten haar in kritieke toestand over naar het ziekenhuis. Uiteindelijk zou haar toestand daar snel verbeteren.

Trap

De vrouw bleek evenwel niet zomaar van de trap te zijn gevallen. Haar vriend had haar in een dronken bui flink wat klappen toegediend en werd door de politie in de boeien geslagen. De onderzoeksrechter hield hem aan op verdenking van poging tot doodslag en de raadkamer verlengde die aanhouding vrijdagmorgen met een maand. Volgens zijn advocaat Patrick Bernard Martens had de man niet de bedoeling om zijn vriendin te doden.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.